20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Milli park ücretlerine zam yok!

KUŞADASI’NDA MİLLİ PARK ÜCRETLERİNE ZAM YOK

Kuşadası’nda milli park ücretlerine zam yapılmadı. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli ziyaretçi girişlerine zam yapılmazken, sadece normal ve büyük minibüslerin giriş bedeli arttırıldı. Bu arada, Geçen yaz sezonunda park girişlerinden 950 bin lira gelir sağlandı.

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Güzelçamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ücretleri, geçen yılki gibi yaya 4, motosiklet 7, otomobil 10 ve otobüs 90 lira olacak. Minibüs 35'ten 40 liraya, büyük minibüs ise 40'tan 45 liraya çıkarıldı.

İÇERİ GİREBİLMEK İÇİN SAATLERCE NÖBET TUTULUYOR

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'na girebilmek için çeşitli yerlerden gelen binlerce yerli ve yabancı piknikçi, kapıda geceden nöbet tutuyor. Parkta iki mühendis, üç orman muhafaza memuru ve yedi işçi, yaz boyunca binlerce kişiye hizmet vermeye ve parkı korumaya çalışıyor. Parkta bulunan özellikle yaban domuzu gibi hayvanların da piknikçilere zarar vermemesi için çeşitli tedbirler alınıyor. Park görevlilerinin en büyük yardımcısı ise yaya ve atlı jandarma ekipleri oluyor.

KUŞADASI’NDA MİLLİ PARK ÜCRETLERİNE ZAM YOK
KUŞADASI’NDA MİLLİ PARK ÜCRETLERİNE ZAM YOK
KUŞADASI’NDA MİLLİ PARK ÜCRETLERİNE ZAM YOK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 15:45:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 15:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?