20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Mimarlardan Vali Coş’a ziyaret

AYDINLI MİMARLARDAN VALİ COŞ’A ZİYARET

Aydın Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Akgönül, Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Vali Coş’un makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Akgönül ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet Akarsu ve Sekreter Mustafa Tüm de katıldı.

Aydın Mimarlar Odası’nın yeni yönetimine başarılar dileyen Vali Coş, meslek odalarının yetiştirdiği değerli şahsiyetlerle, Aydınlı fikir ve kanaat önderleriyle birlikte çalışmanın faydalı olacağını söyledi. Aydın’ın çok eski çağlara intikal eden bir tarihinin olduğuna işaret eden Vali Coş, “Buna bağlı olarak mimari yönden de binlerce yıldır devam ede gelen bir tarihe ve yapı kültürüne sahip bir ilde yaşıyoruz. Bunun muhafaza edilerek, gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Mevcut mimari ve eski yapılarımızın esintilerinin yansıtılarak Aydın’a özgü bir yapı dokusunun ortaya çıkması konusunda mimarlarımızdan güzel eserler bekliyoruz “ dedi.

Verimli tarım arazileri ile incir ve zeytin bahçelerinin imara açılmaması gerektiğini yineleyen Vali Coş, meralar ve su kaynaklarının da korunması konusunda titiz davranılması gerektiğini savundu. Bunun gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluk anlayışı olduğunun altını çizen Coş, “Herkes kendi sorumluluk alanında yararlı işler yapıp, sorumluluklarına sahip çıkarsa, özverili davranırsa, Aydın ilimizin her alanda iyi olacağına inancının tamdır. Sahillerimizdeki ikinci konut ihtiyaçlarımızı makul ve çağdaş yöntemlerle karşılamamız lazım, mesela devre mülk gibi herkesin yılda ortalama birer ay kullanabileceği bu sistemle sahillerimizde ikinci konutların yığılması önlenerek, Turizm yatırımı yapmak isteyen firmalar, yatırımlarını başka yerlerde yapmak zorunda kalmayacaklardır. Halbuki buralara ticari faaliyet yatırımları yapılsa hem ilimiz, hem de ülke ekonomimize artı değer getirecektir” diye konuştu.

Ortak kullanımlarda ortak akılla hareket edilmesinin yararına işaret eden Vali Coş, “Bireysel ranta dayalı hesaplar yerine toplumsal rantı öncelikli kılan yaklaşımların egemen kılınmasının yararlı olacağına inanıyorum.. Bu konuda işbirliği yaparak sizlerin de çalışmalarımıza destek vereceğinizi, amacımızın da aynı ve benzer olduğunu tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

AYDINLI MİMARLARDAN VALİ COŞ’A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 15:11:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?