30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Minikler, tarihlerini öğreniyor

 Kuşadası'nda tarihi Kaleiçi'nde bulunan Fatma-Şaban Alkış Türk Evi, ilköğretim okulu öğrencilerine tanıtıldı. Kuşadası Rotaract Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Kuşadası'ndaki ilköğretim okullarının öğrencileri büyük ilgi gösterdi.


Kuşadası Rotaract Kulübü ve Alkış Türk Evi işbirliğiyle ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Kuşadası'ndaki ilköğretim okullarının 3, 4 ve 5. sınıflarında okuyan toplam bin 53 öğrenci sırayla Kuşadası Kaleiçi'ndeki Fatma-Şaban Alkış Türk Evi'ni gezdi. Tarihi Türk Evi'ni ziyaret sırasında, rotaracat Kulübü üyesi Volkan Alkış gönüllü rehberlik yaptı.

Öğrenciler, bir yandan tarihi ev hakkında bilgi alırken, bir yandan da meraklı gözlerle ev içindeki eski eşyaları ve fotoğrafları inceledi.

Kuşadası Rotaract Kulübü Başkanı Alpay Örter, Kuşadası'ndaki yeni nesle Kuşadası'nın tarihini anlatmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu amaçla eski Kuşadası evlerini öğrencilerimize tanıtmaya başladık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Kuşadası'nın eski gelenekleri ile örf ve adetlerini öğrenirken duyduğu heyecan bizleri son derece mutlu etti" dedi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 15:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?