20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Miniklerden ağaç dikme seferberliği

Başbakanlığın talimatıyla ülke genelinde başlatılan ağaç dikim kampanyasında Aydın'ın Nazilli ilçesinde eğitim gören ana okul öğrencileri de destek verdi. Latife Hanım Anaokulu tarafından düzenlenen törenle okulda eğitim gören 120 öğrenci zeytin fidanı dikti. Şenlik havasında geçen ağaç dikim töreninde öğrenciler aynı zamanda ağaç sevgisi de anlatıldı. 

Ağaç dikme törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu, resmi daire müdürleri, okul müdürleri, davetliler ve veliler katıldı. Etkinliğie katılanlara da aşure ikram edildi. Latife Hanım Anaokulu Müdürü Hilal Pamukoğlu, öğrencilerinin, diktikleri ağaçlarla büyüyeceklerini ifade ederek “1999 yılından bu yana ağaç dikme etkinliklerimizi sürdürüyoruz. 'Her çocuğumuzun bir dikili fidanı olsun' diyerek başlattığımız bu ağaç dikme etkinliklerinde çocuklarımızı ağacı sevdirmeyi ve ağacın önemini anlatıyoruz. Öğrencilerimiz diktikleri her ağaçla bunun önemini kavrıyorlar. Büyüdüklerinde ise yeşilin koruyucuları olacaklar. Bu amaçla her yıl yaptığımız bu etkinliklerimize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise minklerin bu etkinliğinin çok anlamlı olduğunu belirterek "Bugün bu dikilen ağaçlar çocuklarımızla birlikte büyüyecekler. Yarın ‘Ben bu ağacı dikmiştim’ diyecekler. Bir ağacı yaşatmak için düzenlenen bu etkinliğe katılan herkesi kutluyorum. Ülkemizin geleceğine büyük katkıda bulunan bu çocuklarımız yarın büyük eserler bırakacaktır. Her birini büyük bir sevgiyle kucaklıyorum” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından her minik büyüklerinin de yardımı ile kendi adına ağaç dikti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 18:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?