20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Miniklerin hayvanat bahçesi heyecanı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde anaokulu öğrencilerinin ilk hayvanat bahçesi heyecanı renkli görüntülere sahne oldu.

Piton yılanı ve midilliden korkan miniklere öğretmenleri destek oldu.
Nazilli Yunuslar Anaokulu’nda öğrencileri öğretmenleri gözetiminde Nazilli Sümerpark’ta bulunan hayvanat bahçesini gezdi.

Yaklaşık 20 öğrencinin katıldığı gezide öğretmenleri ile birlikte hayvanat bahçesinde bulunan hayvanları tanımaya çalışan öğrenciler çevrelerinde gördükleri hayvanların dışında farklı hayvanlar görünce çok heyecanlandılar. Özellikle Afrika’dan getirtilen hayvanları görmek çocukları hem korkuttu hem de heyecanlandırdı.

Deve kuşu, maymun, güvercin, geyik, tavşan, balık, tavus kuşu ve pelikanlar ile diğer vahşi hayvanlar kafeslerinde rehber eşliğinde incelendi. Son olarak görevli tarafından kafesinden çıkartılarak çocukların yanına getirilen piton yılanı ise çocukları heyecanlandırdı. Zararsız olduğu bilinen ve ismi Pakize olan yavru pitona dokunmak için büyük bir heyecan duyan çocuklar pitona alıştıklarında ise yine korkarak dokunmayı sürdürdüler. Daha sonra midilli Nazlı ve Afrika keçilerinin bulunduğu kafese geçen minikler görevlinin yardımı ile midilliye şeker verdiler.


Hayvanat bahçesine yapılan gezi hakkında bilgiler veren Özel Yunuslar Anaokulu kurucusu Nursen Dankı, “Okulumuzda eğitim gören çocuklarımızı doğal ve vahşi hayatla tanıştırmak için onlar açısından en güvenli ve en yakın olan yere getirdik. Geçen yıl açılan bu hayvanat bahçesi sayesinde dünyanın birçok yerinden getirilen vahşi hayvanları görmemiz mümkün oldu. Okulumuzda anlattığımız hayvanları burada göstererek ve dokundurarak öğretme imkanımız oldu. Rehberimiz sayesinde oldukça güzel ve heyecanlı bir çalışma gerçekleştirdik. Sosyal aktivitelerimiz arasında yer alan bir gezimizi daha tamamlamış olduk” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?