20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Miras cinayetine müebbet hapis

MİRAS CİNAYETİ SANIKLARINA MÜEBBET HAPİS

Geçen yıl ağabeyi Mevlüt Kıvılcım ve yengesi Emir Kıvılcım'ı vuran Davut Kıvılcım ve cinayete iştirak ettiği tespit edilen oğlu Ali Kıvılcım'a müebbet ve 25'şer yıl hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl Söke'ye bağlı Bağarası beldesinde Ramazan ayında işlenmişti. Beldede sıhhi tesisatçılık yapan Davut Kıvılcım (55) aralarında miras sorunu yaşadığı ağabeyi Mevlüt Kıvılcım (60) ile yengesi Emir Kıvılcım'ı (55) tüfek ve tabanca kullanarak öldürmüş daha sonra yapılan çalışmalarda oğlu Ali Kıvılcım'ın da cinayete iştirak ettiği ortaya çıkmıştı.

İşlenen cinayet sonrası teslim olan baba ve ardından gözaltına alınan oğlu Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Son duruşmada Davut Kıvılcım; işlediği cinayetlerden çok pişman olduğunu bir anlık öfkenin kurbanı olduğunu dile getirdi. Davut Kıvılcım, hakkında verilecek kararı mahkeme heyetinin takdirine bıraktığını söyledi.

Cinayete iştirak etmekten yargılanan oğul Ali Kıvılcım ise cinayete karışmadığını, duyduğu silah sesleri sonrası dışarı fırlayarak tüfeği babasının elinden aldığını dile getirdi.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) belde Başkanı Ali Kıvılcım mahkemede suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, baba Davut Kıvılcım'a ağabeyi Mevlüt Kıvılcım ve yengesi Emir Kıvılcım'ı kasten öldürmekten, oğlu Ali Kıvılcım'ı da cinayete iştirakten müebbet ve 25'şer yıl hapis cezası verdi.

Zanlıların avukatı kararı temyize götüreceklerini söyledi.

MİRAS CİNAYETİ SANIKLARINA MÜEBBET HAPİS
MİRAS CİNAYETİ SANIKLARINA MÜEBBET HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 13:26:04
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 14:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?