20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Moral veren ziyaret

BAYAN COŞ’TAN ENGELLİLERE DESTEK

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş ve vali yardımcılarının eşleri engelliler derneğini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş, Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan’ın eşi Gelengül Alkan, Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber’in eşi Semra Koçberber Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Sevgi Dinçer ve dernek üyelerini ziyaret etti.

Bayan Coş ve beraberindekilerin ziyarettin duyduğu memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı Dinçer, “Sizleri aramızda görmek, bizlere büyük bir moral verdi. İlgilerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Derneğimizin fiziki durumu yetersiz. Sizlerde kullandığımız mekanları görünce ne kadar sıkıntı çektiğimizi anlayacaksınız” dedi.

Kendilerinin yanı sıra Aydın kamuoyunun da derneğin imkanlarını yerinde görmesi gerektiğini ifade eden Bayan Coş, “Aydınlı yardımsever hemşerilerimizin gönül tellerine biraz dokundurmak gerekir. Bazı hayırsever vatandaşlarımız da yardım etmek istemelerine rağmen, zamanlarının yetersizliklerinden dolayı veya içerisinde bulunduğunuz kifayet etmeyen bu fiziki mekanınızın ve muhtelif sorunlarınızdan belki haberdar değildir. Bunun için ilk olarak banka hesap numaralarının güncel tutulması gerekiyor. Böylece vatandaşlarımız bu hesap numaralarına kolay erişebilsinler. Teknolojinin bu kadar ilerlediği çağımızda internet üzerinden yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız, zaman kaybı yaşamadan bu imkana kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Bayan Coş, Türk toplumunun duyarlılığı ve yardımseverliği ile sorunların üstesinden gelinebileceğinin altını çizerek, “Her şeyin devletten beklenmesi yanlış bir tutum. Kalkınmış ülkeler dahi sorunlarını bir çırpıda çözemezler. Önce sorunlarımızı tespit edip, her kesimin de içerisinde bulunduğu birlikteliğimiz ile hemfikir olabileceğimiz düşüncelerimizi, uygulanabilir bir plan ve program içerisinde hayata geçirerek, çıktılarını basamak, basamak almalıyız” şeklinde konuştu.

İlgisinden ötürü Bayan Coş’a teşekkür eden Başkan Dinçer, ESKO iş merkezinde iki küçük oda içerisinde derneklerinin sosyal aktivitelerini hayata geçirme uğraşı içerisinde olduklarını kaydetti. Dinçer, mekanlarının darlığı nedeniyle el sanatları ile iştigal olan arkadaşlarının şu anda trikotaj makine araç ve gereçlerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde olan Cihanoğlu Külliyesindeki odalarda muhafaza ettiklerini söyledi. 21 yıllık süreç içerisinde 11 kez yer değiştirerek taşınmak zorunda kaldıklarını kaydeden Dinçer, “Bu durum bize ek bir masraf getiriyor. Eşyaları her defasında değişik bir mekana taşımak bize ayrı bir eziyet oluyor. Artık yerel yönetimlerimiz engelsiz yaşam merkezleri açmaktalar, bizlerde umutluyuz. İlimizde de bir Engelliler Komisyonu kuruldu, umarım sorunlarımız kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Yerel Yönetimler, Sivil Toplum örgütlerinin, müteşebbislerimizin, duyarlı vatandaşlarımızın da katkılarıyla geniş ve tek bir mekanda ve mahallinde Mesleki Edindirme Kursları ile her türlü sosyal aktivitelerini yapabilecekleri bir binaya kavuşmaları halinde çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra dernek üyelerinin sorunlarını dinleyen Bayan Coş, engellilerin en çok ulaşımda sıkıntı çektiklerini belirtmesi üzerine, şunları söyledi: “Sorunlarınızın çözümü için ilgililerden yardım almak üzere bu sıkıntılarınızı not aldırtıyorum. Herkesin, bunlar da bizim ailemizden, komşularımızdan birileri düşüncesi ile gönül birliği ve hoşgörü içerisinde sizlere yardımcı olma sorumluluklarını üzerlerinde hissetmelidirler. İçimizden birileri bu nahoş davranışlarda bulunabilirler. Fakat toplumun bütün kesimine mal etmememiz gerekir, umarım onlar da bu uygun olmayan davranışlarından vazgeçerler, toplumumuz artık bunları aşmak zorundadır”

CİHANOĞU KÜLLİYESİNDE İNCELEME

Daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait Cihanoğlu Külliyesindeki engellere ait depolarda inceleme yapan Vali Coş’un eşi Aylin Coş, buradaki küçük depolar içerisinde paketlenerek muhafaza edilen el ürünleri üretiminde kullanılan araç gereçleri gördükten sonra, şöyle konuştu: “İnşallah istediğiniz tüm aktivitelerinizi yapabileceğiniz, hatta üyelerinizin yaptıkları el ürünlerinin satışının da mahallinde yapılabileceği bir mekana kavuşursunuz”

BAYAN COŞ’TAN ENGELLİLERE DESTEK
BAYAN COŞ’TAN ENGELLİLERE DESTEK
BAYAN COŞ’TAN ENGELLİLERE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 10:50:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?