1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Motorcuların ilginç töreni

MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU

Motosiklet tutkunlarını bir araya getiren Türk Chopper’in 10’uncu il teşkilatı olan Aydın grubunun açılışı ilginç bir yemin törenine sahne oldu. Yemin edip, yelek giyerek gruba dahil olan motorcuları arkadaşlarını dakikalarca yumruklayarak ‘Hoş geldiniz’ dedi.

Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Adana, Konya, Denizli, Çanakkale, Marmaris ve Datça olmak üzere 9 ayrı merkezde faaliyetlerini sürdüren Türk Chopper’in 10’uncu il teşkilatı olan Aydın grubu açılışına, yurdun değişik bölgelerinden gelen yüzlerce motorcu başta olmak üzere Türk Chopper Klüp Genel Başkanı Ali Rıza Uygur, Genel Koordinatör Türker Topçu, Muğla Bölge Sorumlusu Ömer Vatanoğlu ve Aydın il temsilcisi olarak tayin edilen Tolga Kuruüzümcü katıldı.

Havanın oldukça soğuk olmasına rağmen başta Ege Bölgesi olmak üzere yurdun değişik bölgelerinden ilginç süslemeli ve nostaljik görünümlü motosikletleriyle Aydın’a gelen motosiklet tutkunları, hem il teşkilatının kuruluşu hem de Aydın’da gruba katılacak olan 15 yeni üyenin yemin töreninde birlikte olmaya özen gösterdi.

Türk Chopper’in dünyadaki benzerleri gibi Türkiye’de custom, cruiser ve chopper tipi motosikletleri kullanan motosüklet severlerin bir araya geldiği bir grup olduğuna işaret eden, Türk Chopper Klüp Genel Başkaı Ali Rıza Uygur, “Türk Chopper’in kuruluş amacı bu tip motorları kullananların bir araya gelebileceği bir klüp olmayışıydı. Bu anlamda bir misyonu üstlendik ve bu anlamda kurulan klüplerden biri olduk. Zaman içerisinde baya bir yol aldık. Bu yıl 3 senemizi kutluyoruz. Türk Chopper, Türkiye’deki custom, cruiser ve chopper tipi motosikletlerin buluştuğu ilk festivali de düzenlemiştir. Bu festivalin ana amacı eğitime katkı sağlamak içindir. Belediyelerden sponsorlar bularak Türkiye’de eğitime ve eğitim kurumlarına katkı anlamında düzenliyoruz. Her yıl Haziran ayında bu festivalimizi tekrarlıyoruz. Türk Chopper hem festivaller düzenleyen hem de il teşkilatlarını kuran büyük bir klüp olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Kulüp olarak halk ile motorcular arasındaki ilişkileri de geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını açıklayan Uygur, “Türk Chopper üyeleri, halk arasında motorcularla ilgili olarak var olan kötü imajı yıkma adına her hafta Çarşamba akşamları kentlerin en işlek merkezlerinde toplanır. Halk ile motorcuları tanıştırmak ve halkın motorcuları görmesi adına üzerine düşen bu misyonu da tamamlar. Ayrıca bu tiplerde motorları ve diğer tip motosikleti kullanan sürücülere güvenli kıyafetler giymeleri, güvenli sürüş yapılması ve güvenli sürüş eğitimleri veren eğitmenlerinde bilinçlendirilmesi adına da yönlendirmelerimizi yapmaktayız. Aydın’da da 10’uncu il teşkilatımızı açmak için bulunuyoruz. Ege Bölgesi’ndeki tüm arkadaşlarla birlikte burada toplanarak Aydın’daki arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık” diye konuştu.

Aydın’da 15 kişilik bir grup ile Türk Chopper Aydın İl Temsilcisi Tolga Kuruüzümcü de, bu gruba daha da katılımların olacağına inandığını ifade ederek, “Bu grubu Aydın’da yaşatmak için mücadele edeceğiz. Türk Chopper’in şuan Türkiye genelinde yaklaşık 150’ye yakın yelekli pilotu var ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Umarım çok çok daha iyi yerlere geleceğiz. Bugün Aydın il teşkilatının kuruluş günü ve arkadaşlarımız bugün yemin ederek Türk Chopper yeleklerine sahip olacaklar. Bugün Ege Bölgesi’ndeki diğer arkadaşlarımızda bizi yalnız bırakmayarak, büyük bir kaynaşmayı sağladılar” şeklinde konuştu.

Türk Chopper’de 2 yılını dolduran eski üyelere rozet takılmasıyla başlayan törende; Aydın’da yelek almaya hak kazanan 15 üyenin “Türk Chopper” yeminini ederek yeleklerini giymesiyle devam etti. Daha sonra hep birlikte Aydın kulübünün kuruluş pastasını kesen motorcular, daha sonra binanın dışarısına çıkarak tek sora halinde dizildi.

YUMRUKLU HOŞ GELDİN KUTLAMASI

Tek sıra halinde dizilen motosiklet tutkunları Aydın’dan gruba dahil olan 15 yeni arkadaşlarını tek tek kucaklayarak, üçer kez yumruklayarak ‘Hoş geldiniz’ dedi. Yüzlerce kişi tarafından yumruklanan yeni üyeler, Türk Chopper’de bir gelenek haline gelen seremoninin tamamlanmasının ardından uzun süre kendilerine gelebilmek için sırtlarını ovuşturdu. Katılım töreninin de sona ermesinin ardından motosikletlerine binen yüzlerce motosiklet tutkunu, Aydın şehir merkezinde uzun bir motosiklet turu yaptı.

MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
MOTOSİKLET TUTKUNLARI AYDIN’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 10:47:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kap IP: 78.177.41.xxx Tarih : 27.01.2010 22:27:47

Selam olsun bütün motorcu camiasına.Tolga kardeşim senide tebrik ediyorum , başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.Aydın için hayırlı olsun.