20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Muharrem Ayı kutlaması coşkuya dönüştü

Muharrem ayının 9. gününde kutlanan Aşure Günü dolayısıyla, Aydın’da yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları ve Aydın Müftülüğü, Atatürk Meydanı’nda ayrı ayrı düzenledikleri organizasyonla aşure dağıttı.

Atatürk Meydanı’ndan geçen Hollandalı iki turist de ikram edilen aşureden yerken, çok beğendiklerini söyledi.

İslam geleneklerinin kaybolmaması için etkinliği düzenlediklerini belirten AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Nuh peygamberin tufandan kurtulduğu güne denk gelen bu günde pişirilen aşurenin, asırlardır İslam dünyasında gelenek olarak devam ettiğini belirtti. Bugün yapılan hayrın ve aşure dağıtmanın çok sevap olduğunu belirten Pilevneli, "İslami geleneklerimizi de devam ettirmemiz gerekiyor. Bizler herkesin bugünün dini bir gün olduğunu ve Aşure Günü olduğunu bilmesini istiyoruz. İslam dinindeki bu güzel geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak amacıyla, bu etkinliği düzenledik. Bundan sonra AK Parti olarak geleneksel olarak bu etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

Aşure dağıtımı sırasında Atatürk Meydanı’ndan geçen Hollanda uyruklu bayan Mry Muder ile arkadaşı Frist Hendriks’e, AK Parti’liler tarafından aşure ikram edildi. İslam dünyasındaki aşure geleneğiyle ilgili bilgi alan turistler, karşılaştıkları bu gelenekten çok etkilendiklerini belirterek, "Türkler’i ve Türkiye’yi tanımak, Türkiye tarihi hakkında bilgi edinmek için yıllardır defalarca Türkiye’ye geldik. Ancak ilk defa böyle bir gelenekle karşılaştık. Yediğimiz aşure gerçekten çok tatlı. Olayın dini bir boyutu olması çok daha önemli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 23:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aliuzuncam IP: 81.215.113.xxx Tarih : 8.03.2005 19:50:02
muharrem ayı kutlama degil matem ayıdır böyle haber yapyıgınız icin sizi dogru bulmuyorum türkiyedeki şii ve alevileri incittiginizin farkına varın