30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Muhasebeciler tatile çıktı

Aydın'da görev yapan serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavirler, genel kurul kararı ile 1-10 Temmuz tarihleri arasında tatil yapacak.

Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan, yaptığı açıklamada, Mali Tatil uygulamasının bir an önce yasallaşması gerektiğini söyledi. Açan, "Sayın Başbakanımız Tayip Erdoğan'ın, geçen yıl Ekim ayında yapılan TÜRMOB genel kurulunda Mali Tatil ile ilgili verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

Açan, Aydın Muhasebeciler Odası olarak 16. Genel Kurul'da alınan karar gereği bu yıl 6.'sını uygulayacakları Mali Tatil'i 1 Temmuz ile 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceklerini belirtti. Muhasebecilik mesleğinin çok meşakkatli ve sorumluluk getiren bir yapıya sahip olduğunu belirten Fettah Açan, "Özellikle bu yıl gerek enflasyon düzeltmesi işlemleri gerekse yeni yasal düzenlemelerle işlerin yoğunluğunu artırarak devam etmesi meslektaşlarımızı fazlasıyla yormuştur. Öne alınan beyanname verme tarihleri camiamızı son derece rahatsız etmektedir. Beyanların öne alınmasındaki gerekçeyi kamuoyu halen anlayabilmiş değildir. Bir an önce beyan tarihlerinin eski şekline dönülmesi beklentimizdir. 5 yıldır genel kurul kararıyla uyguladığımız Mali Tatil'i yine aynı dayanakla uygulayacağız. Mükelleflerin işleri kesinlikle aksatılmayacak şekilde önlemler alınacaktır. Daha önce yapılan uygulamalar bu konuda bizlere bazı tecrübeler de kazandırmıştır. Kısaca Mali Tatil'i bu yıl yine yasa gerekçesine uygun yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Mali Tatil ile ilgili olarak tek maddeli yasa teklifinin komisyondan geçtiğini ve Meclis gündeminde beklediğini belirten Açan, "Mali Tatil'in yasallaşması, öncelikle Maliye İdare, Denetim Birimleri ve meslektaşlarımıza dinlenme ve tatil olanağı sağlamaktadır. Bu süreye rastlayan ödevlerin ertelenmesinin yanı sıra denetleme endişesinin de bu süre zarfında ortadan kalkacak olması, mükellef grubuna da bundan faydalanma imkanı vermektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 02:41:25
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 14:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?