1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Muhtardan belediyeye tepki

MAHALLE MUHTARINDAN BELEDİYEYE TEPKİ

Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, mahallelerinde bulunan TCDD’ye ait yükleme istasyonu ve değişik noktalarda kurulu olan baz istasyonlarının şehir dışına taşınması için belediyeye defalarca proje sunduğunu belirtti. Ören, bu konulardaki bugüne kadar her hangi bir girişimde bulunmayan belediyenin, görevini yerine getirmediğini iddia etti.

Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında bulunan Adnan Menderes Stadyumu'na kurulan baz istasyonunun kaldırılması için mahalle sakinleriyle birlikte birçok kez imza kampanyası düzenlediklerini anımsatan Mahalle Muhtarı Ahmet Ören, dilekçeleri ilgili birimlere iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Bu baz istasyonun vatandaşın sağlını olumsuz etkilediğini iddia eden Ören, “Baz istasyonuna yakın yerde ikamet eden mahalle sakinlerimiz, sabah uyandıklarında karın bölgelerinde ve başlarında ağrılarla uyandıklarını söylüyorlar. Daha önceleri yüzlerce ve binlerce imzalı dilekçeler topladık. Aydın Valiliği, İl Çevre Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Belediyesine gönderdik. Fakat şu ana kadar bir netice alamadık. Baz istasyonun kurulmasından sonra mahallemizde ciddi sağlık sorunları yaşanmaya başlandı. Bu nedenle yetkililerden sorunun çözümü konusunda yardım bekliyoruz” dedi.

Baz istasyonu konusu gibi mahallenin bir diğer sorunun da TCDD’ye ait yükleme istasyonu olduğuna dikkat çeken Ahmet ören, gürültü ve çevre kirliliğine neden olan yükleme istasyonu konusunda da bugüne kadar herhangi bir gelişme sağlanamadığını savundu. Yükleme istasyonu çevresinde evlerin olmasının yanında Devlet Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Doğumevi gibi sağlık kuruluşlarının da bulunduğunu işaret eden Ören, “Şimdiye kadar hiç kimse ilgilenmedi. Yetkililerden maden yüklemeyi şehrin dışına taşınmasını istedik. Aradan geçen uzun süreye rağmen hiçbir çözüm getirilemedi. Gece kamyon sesinden, gündüz toz ve topraktan hiç kimse kapısını açıp balkonunda oturamıyor. Hiç kimse çözüm önerisi getirmedi” diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin yaşadığı baz ve yükleme istasyonu sorununun çözümü noktasında asıl görevin Aydın Belediyesi’ne düştüğünü ileri süren Muhtar Ören, yerel yönetim olarak bugüne kadar yapılan bir şey olmadığını iddia etti. Yükleme istasyonunun şehir dışına taşınması noktasında Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin zamanında önemli bir mesafe alındığını beyan eden Ören, Ortekin’in seçimi kaybetmesinin ardından göreve gelen yeni yönetimin bu konuda bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadığını savundu.

MAHALLE MUHTARINDAN BELEDİYEYE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 10:45:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemal Soykan IP: 88.243.165.xxx Tarih : 12.07.2010 22:06:20

Muhtarım Ortekinci anlaşılan,Ortekin şimdiki belediye başkanından daha fazla başkanlık yaptı sorunu neden çözmedi ?