20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Nazilli'de orman yangını

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Haydarlı köyündeki makilik alanda çıkan yangına çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. 3 yangın söndürme helikopterinin de havadan destek verdiği söndürme çalışmaları, arazinin engebeli olması ve rüzgarın etkisiyle güçlükle sürdürülüyor.


Alınan bilgilere göre, bugün öğleden sonra Nazilli ilçesine bağlı Haydarlı Köyü Çamköy mahallesi ve Seki mevkii arasında bulunan makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında olan bölgedeki yangına ilk müdahalenin yapılmasının ardından, arazinin çok dik ve engebeli olması nedeniyle helikopter desteği istendi.

Nazilli ve Aydın Orman İşletme Müdürlükleri'nden 10 arazöz ve yangın söndürme işçilerinin katıldığı söndürme çalışmalarına çevre ilçe ve belde itfaiyelerinin destek verdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 yangın söndürme helikopterinin havadan müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.


Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, Seki mevkiindeki makilik alanda çıkan yangını söndürmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yangını kontrol altına almak için hava ve karadan çalışmaların sürdüğünü belirten Demirsu, yangında şu ana kadar yaklaşık 3 hektar makilik alanın zarar gördüğünü açıkladı. Demirsu, çok dik bir bölgede etkili olan yangını söndürme çalışmalarının şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 23:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?