20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Nazilli’de suç örgütü operasyonu

Aydın’ın nazilli İlçesi’nde bir ihbarı değerlendiren polis, 6 aylık teknik takip sonucu bir suç örgütünü çökertti. Gözaltına alınan 8 kişinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre 2009 yılının Haziran ayında bir grubun ilçedeki, birahane ve içkili restoranları haraca bağladığı yolunda ihbar alan polis, yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu önceki gece operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda tehditle işyerlerinden haraç aldığı gerekçesi ile M.T., Ç.T., R.E., S.K., S.T., S.D., O.S. ve İ.Ç. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların uzun süredir ilçede faaliyet gösteren birahane ve içkili restoranlara, baskı ve tehditle haraca bağladıkları ve iş yerlerini ele geçirmek istedikleri, aynı kişilerin silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edildi. Uzun süren teknik takip sonucu gerçekleştirilen projeli çalışmalarda gözaltına alınan şahıslarla birlikte bir miktar esrar, uyuşturucu hap ve 6136 sayılı kanuna muhalefet kapsamına giren delici ve kesici aletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların bazılarının geçmiş dönemlerde yaralama olayına karıştıkları da tespit edildi.

Gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla operasyonlarında sürdürüleceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 13:17:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?