30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Nazilli’den Türkiye’ye örnek proje

NAZİLLİ’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Sporla Yaşa’ projesi Türkiye’ye örnek oldu.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya koordinatörlüğünde Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat, Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reşat Kartal ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez’in yürütücülüğünde devam eden proje çalışmaları kapsamında 230 erkek ve 64 kız öğrenci Nazilli ve çevresinde bulunan okullardan rehber öğretmenler vasıtası ile tespit edildi. Proje kapsamına dahil toplam 294 öğrenci kendilerinin seçtiği değişik spor dallarında eğitim görüyor.

Nazilli Halk Eğitim Merkezi’nin bahçesinde toplanan öğrenciler, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Özgür Bozat, Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Reşat Kartal, Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez, Nazilli Emniyet Müdürü Atıf Şahin ve çocukların aileleri tarafından uğurlandı. Uğurlama sırasında çocukların ve ailelerin mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Proje kapsamında Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı ve birçok resmin kurum ile sivil toplum kuruluşlarının bir arada çalışması ile kurumlar arası işbirliği konusunda da örnek oldu.

Proje kapsamında spor eğitimlerinin yanı sıra çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Çocukların topluma entegre olmasına yardımcı olacak alternatif ortam hazırlanarak psikolojik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimleri açısından ihtiyaç duydukları alanlarda resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitici ve öğretici faaliyetler düzenleniyor.

Yine projede dikkat çeken diğer unsur ise aile izinleri alınan ve sağlık kontrolleri yapılarak projeye dahil edilen her bir kursiyer çocuğun kişisel özellikleri, aile ortamları, öğrenme ihtiyaçları belirlenerek bireysel gelişimlerinin esas alınması ve toplum içinde yaşama, kurallara uyma, işbirliğine dayalı öğrenme, gurup çalışmaları gibi stratejilere yer veriliyor.

24 Temmuz 2011 tarihinde ilk periyodu tamamlanacak olan proje kapsamında kursa katılan çocuklardan aileleri tarafından izin verilen 50 kursiyer sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Eceabat Kaymakamlığının ev sahipliği yapacağı 2 günlük Çanakkale gezisine gönderildi.

Hem içeriği, hem uygulanışı, hem de kurumlar arası iletişim ve işbirliği yönüyle dikkat çeken proje çalışmalarının ikinci periyodunun en az iki kat fazla öğrenciyle devam etmesi yönünde çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

NAZİLLİ’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
NAZİLLİ’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 17:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?