20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Nazilli’den yeni bir Rıdvan doğuyor

NAZİLLİ’DEN YENİ BİR RIDVAN DOĞUYOR

Milli Takım U17 ve Beşiktaş A2 takımında oynayan 17 yaşındaki Nazillili Kadir Ari, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı ziyaret ederek ilk milli takım formasını hediye etti. Milli oyuncuyu makamında kabul eden Başkan Alıcık, Nazilli’li bir sporcu olarak Nazilliyi Milli takımda ve Beşiktaş Spor Kulübünde tanıttığı için Kadir Ari’ya çok teşekkür ettiğini söyledi.

Demirciler Köyü’nde çiftçilik yapan babası Erdal Ari ile başkanlık makamına gelen genç sporcu Kadir, ilk milli maçında giydiği ve imzası bulunan milli takım formasını Başkan Alıcık’a hediye etti. Şu an Eyüp Otakçılar Lisesinde öğrenimini Beşiktaş kulübünün desteği ile sürdüren Kadir, köy okulunda ilköğrenimini tamamladıktan sonra Nazilli Cumhuriyet İlköğretim okulunda okurken katıldığı Danone turnuvalarında Beşiktaş kulübünün dikkatini çekmişti. Nazilli Pamukspor altyapısından yetişen Kadir Ari’nin Beşiktaş gibi dünyaca ünlü bir kulüpte ve Milli takımda oynamasından gurur duyduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Nazilli Pamukspor’da yetişen Nazilli’nin evladı Kadir Ari, şu an Beşiktaş Spor Kulübünde oynuyor. Hakikaten yetenekli bir çocuğumuz. Nazilli’ye baktığımızda sporcunun hammaddesi olan bir yer diye düşünüyorum. Çünkü Rıdvan Dilmen, Serkan Balcı, Aydın Toscalı, Berkin Aslan ve Kadir Ari kardeşlerimiz Nazilli’mizin adını takımları aracılığıyla duyuruyorlar. Nazilli gerçekten sporcunun hammaddesi olan bir yer. Bunu büyük kulüplerimiz göz önüne alarak buradaki Nazilli Belediyespor olsun Yıldızgücüspor olsun, amatör kulüplerimiz olsun yetenekli çocuklarımıza sahip çıksınlar. Kadir inşallah önümüzdeki yıllarda Beşiktaş A takımında oynayacak. Biz de Nazilli Belediyesi ve Nazillililer olarak kendisini destekleyeceğiz. Berkin kardeşimiz olsun, Kadir kardeşimiz olsun, Nazilli’mizin ismini gururla takımlarında taşıyacaklar” dedi

BAŞKAN ALICIK’TAN NASİHAT

Bir ağabey olarak Kadir’e tavsiyelerde bulunan Başkan Haluk Alıcık; “Önünde çok büyük bir imkan var bu imkanları çok iyi değerlendirmelisin. Sigara içmemelisin, kötü alışkanlıkların olmamalı. Hem okulu hem de futbolu aynı oranda önemseyeceksin. Futbolda şuan herkesin gelmek isteyip de gelemediği bir noktadasın. Geçen gün ziyaretime gelen Berkin’e de aynı şeyleri söyledim. Gezeceğin arkadaşlarına, gittiğin yerlere hep dikkat etmelisin Önümüzdeki yıllarda senden çok şeyler bekliyoruz. Seni yukarılarda, yıllarca göreceğimize ve örnek futbolcu olacağına inanıyorum. Beni ağabeyin olarak bil.” dedi.

Yaptığı açıklamada, Alıcık’ın tavsiyelerine teşekkür eden Kadir Ari,Nazilli’de çok fazla yetenek olduğunu söyledi. Genç yetenek Kadir; “Nazilli’de birçok yerden fazla yetenekli futbolcular var. Ama bunlar yeterince değerlendirilemiyor. Büyük kulüplerin Nazilli’ye gelerek alt yapıları incelemesi gerekiyor. Geldiklerinde kesinlikle birçok yetenek bulacağına inanıyorum. Sporcu arkadaşlarıma da uyarıda bulunmak istiyorum. Sigara veya kötü alışkanlıklara sakın bulaşmayın” diye konuştu.

KADİR’İN KARNESİ

A2 liginde 3 maçta 1 gol, Akademi Ligi U16 liginde 19 maçta 8 gol, Akademi Ligi U16 Türkiye Finallerinde 5 maçta 2 gol, Akademi Ligi U17 liginde 2 maçta 3 gol, Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 liginde 6 maçta 2 gol, Özel Turnuva ve Kupalar’da 13 maçta 2 gol, Avrupa Şampiyonasında 3 maç ve Özel maçlarda 4 kez görev alan Kadir Ari hem sağ hem de sol ayağını kullanması kendisine avantaj sağlıyor. Milli Takım ve Beşiktaş’ta ihtiyaca göre hem sağ açık hem de sol açıkta görev alan Kadir Ari, attığı gollerle de birçok maçta takımını galibiyete taşıdı. 21 kez U-16 ve U-17 Milli takım formasını giyen Kadir, 2 kez de milli forma ile rakip ağları havalandırdı.

NAZİLLİ’DEN YENİ BİR RIDVAN DOĞUYOR
NAZİLLİ’DEN YENİ BİR RIDVAN DOĞUYOR
NAZİLLİ’DEN YENİ BİR RIDVAN DOĞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 16:56:04
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 10:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?