18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Nazillili kadınlar İsmoç'la coştu

Türk Anneler Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir eğlence düzenledi. Programa konuk olarak katılan sanatçı İsmoç, söylediği parçalarla davetlilerden tam not aldı.

Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 8 Mart Dünya kadınlar Günü etkinliklerine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile siyasiler ilgi gösterdi.

Türk Anneler Derneği Başkanı Gülhanım Aksoy, yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın öneminden söz ederek Türk kadınlarının en büyük mutluluğu ve gururunun Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olması olduğunu söyledi.

Derneklerinin düzenlediği şenliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür eden Aksoy, "Türk kadınlarının en büyük mutluluğu ve gururu, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmasıdır. Dünya yüzünde, geçmişte ve günümüzde böyle bir şahsa sahip olmayan milyonlarca kadın var. Dünya tarihinde hiçbir milli kahramanın, hiçbir devlet büyüğünün, kadın sorunları üzerine bu kadar değer verdiği, toplum hayatında gerekli yeri almaları için uğraştığı ve layık olduğu hakları almak için büyük çaba sarf ettiği görülmemiştir" dedi.

Kadının toplum hayatında layık olduğu yeri almasını sağlamak için medeni kanunun kabulünü gerçekleştirdiğini anlatan Aksoy, şunları söyledi: "Kadın hakları açısından ciddi bir devrim olmuştur. Cumhuriyetimizin 7. yılında Türk kadınına 3 Nisan 1930'da belediye seçimlerinde, 6 Aralık 1934 de milletvekili seçimlerinde seçme seçilme hakkı tanınmıştır. 1935 yılındaki genel milletvekili seçimlerinde 18 kadın milletvekili seçilmiş yüzde 4,5 bir oranla meclise girmiştir. Türkiye 1935 yılındaki seçimde 21 ülkenin ilk sıralarında yer almıştır. Bugün kaç ülkenin alt sıralarındayız bilmiyoruz. Nüfusumuzun yarısını kadınlarımız teşkil ediyor. Çalışkan, yetenekli, üretici ve yaratıcı kadınlarımızın çok fazla olduğuna inanıyoruz. Kamu sektöründe oldukça nitelikli kadın kesiminin çalışmakta olduğunu görmekteyiz. Bilim bakımından dünyada yüzde 40 oranında 3. sıralarda olabiliriz. Kadınlarımız siyaset alanında eksiklikler yaşıyor. 1935 yılında yüzde 4,5 oranında 18 milletvekili meclise girmişken bugün yüzde 5 veya 6'larda yerimizde sayıyoruz."

Sahne alan fantezi müzik sanatçısı İsmoç, şenliğe katılan herkesi doyasıya eğlendirdi. Yaklaşık üç saat süren programı boyunca bayanları yerlerinde oturtmayan sanatçı, muhteşem sesi ile söylediği eserlerle bayanlardan tam not aldı. Kendisinden istenen her parçaya muhteşem yorumu ile canlılık katan sanatçıyı bayan hayranları çiçek yağmuruna tuttu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:32:45
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 17:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?