31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Nazillili öğrenciler Hollanda'dan döndü

Nazilli Endüstri Meslek Lisesi’nin 11.Grubu Avrupa’daki proje çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü.

Projenin yurt dışı ayağı olan Hollanda uygulamasına Okul Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Oktay Durmuş, Müdür Yardımcısı Ahmet Ok, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alan Şefi Ahmet Keysan, Metal Teknolojisi alan Öğretmeni Arif Güçlü, Yerel ortaklarımızdan Nazilli Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ali Büyükmert, Nazilli Demirciler Meslek Odası Başkanı Hasan Hüseyin Ekdial, Nazilli Tema Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Altıntaş katıldı.

Okul Müdürü Özcan Bilgi, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Okulumuzun hazırladığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projesi olan ‘güneş enerjisinden yararlanılarak sıcak su üreten enerji sistemlerindeki yeniliklerin incelenmesi’ isimli projesi gereği I. grubumuz 15–28 Mart 2009 tarihleri arası Avusturya’da projemizi uyguladıktan sonra ilçemize dönmüşlerdir. II. Grubumuz ise proje uygulamasını Hollanda’da 05–18 Nisan 2009 tarihleri arası uygulandıktan sonra geçen hafta ayın 19’unda dönmüşlerdir. Teknik gezi olarak bir meslek Yüksek Okulu, 2 Mesleki eğitim merkezi ile 3 işletme inceleme fırsatı bulmuşlardır. Bu sayede Hollanda’nın eğitim ve öğretim sistemi hakkında bilgi sahibi olmuşlar, öğretmen ve okul yönetimleri ile fikir alış verişi ve uygulamalar hakkında bilgi edinmişlerdir” dedi.

Bu güne kadar 4 adet Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projesi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bilgi, “Yerel ortaklarımız ile birlikte 28 arkadaşımız yurt dışına çıkıp edindikleri bilgileri Nazilli ve çevresine yaymışlardır. Bu şekilde ilçemiz sanayisine yardımcı olduk, olmaya da devam etmekteyiz. Bunu gerçekleştirecek bilgi ve teknik birikimimiz mevcuttur. Son proje uygulamasından sonra kendi imkânlarımız ile okulumuzun çatısına kuracağımız güneş panelleri ile suyu ısıtıp okulumuzun ısınma sorununa bir derece yardımcı olacak sistemi kurma çalışmalarımız başlayacaktır. Bunun planlamasına yakında başlayacağız. Bizim ülkemiz ve Nazilli’miz kadar güneş yüzü görmeyen Avrupa ülkelerinde Sıcak su ve elektrik üretiminde kullanılan sistemler 5–6 yılda kendilerini amorti etmektedir. Bizim ilçemizde uygulama fırsatı bulursak yaptığımız hesaplamalara göre yapılan masraflar 2-3 yılda kendini amorti edecektir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?