20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Nazilli'ye şerbet çeşmesi

Yaklaşık 15 yıldır Nazilli Belediye meydanını süsleyen havuzun yerine Osmanlı çeşmesi yapılıyor. Eskiyen ve özelliğini yitirmeye başlayan havuzun yerine yapılacak olan Osmanlı çeşmesinden özel günlerde şerbet ikram edilebilecek.

Nazilli Belediye Meydanında yaklaşık 15 yıldır vatandaşın serinlemek için etrafında oturduğu süs havuzu yıkılarak, yerine tasarımı Nazilli Belediyesi Etüd Proje Servisi tarafından yapılmış olan tarihi Osmanlı Çeşmesi yapılıyor. Yapı mermer bloklardan oluşacak olup, oyma mermer işçiliği ile süslenecek. Osmanlı çeşmesinin üst örtüsü kurşun kaplamadan oluşacak. 8 adet tarihi çeşmeden oluşacak olan Osmanlı çeşmesinin 4 adet küçük kurnalı çeşmesinden özel günlerde şerbet vb. ürünler ikram edilebilecek. Bünyesindeki soğutma haznesi sayesinde her mevsim vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan Osmanlı Çeşmesinin yapım çalışmalarına başlandı. Yapım işi Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihale usulü ile özel bir firmaya verilen çeşmenin 4 küçük 4 de büyük kurnası olacak.

2 KEZ YANGINA SEBEP OLDU

Havuzun yıkılıp yerine yapılacak olan tarihi görünümlü Osmanlı Çeşmesinin yapılma amacının can ve mal güvenliği açısından önemine değinen Belediye Başkanı Haluk Alıcık havuzun altında bulunan jeneratör yüzünden Belediye binasında 2 kez yangın tehlikesinin atlatıldığını belirtti. Başkan Alıcık sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 15 yıl önce yapılan havuzun eskimesinden dolayı, belediye binası bodrumuna ve tüneline su sızıntılarının çoğalması ve bodrumda bulunan Aydem Edaş'a ait trafonun, belediyemiz elektrik panolarının ve jeneratörünün çalışmasını engellemesi sonucu çıkan arklar yangına sebebiyet veriyor. Biz bunu tehlikeyi 2 kez atlattık. Bizim için öncelikle can ve mal güvenliği. Görüntü ikinci planda kalıyor. Bu tür tehlikelerden dolayı havuzu yıktık. Yerine de tarihi görünümlü Osmanlı çeşmesi yapıyoruz" dedi 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2013 Salı 19:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?