31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

O polis görevden uzaklaştırıldı

KENDİSİNE SALDIRAN SABIKALIYI VURAN POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası’nda kendisine saldıran sabıkalıyı vuran polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alındığını açıklayarak, “Olayın, ‘örtbas edilmesi, kapatılması’ söz konusu değildir” dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde önceki savcılık kararını tebliğ etmek istediği sabıkalının saldırısına uğrayan ve çıkan arbedede sabıkalıyı vuran polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbir kararı alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Anvi Coş, bazı ulusal gazetelerde olayın örtbas edilmek istendiği yönünde haberler yapıldığına işaret etti. yapılan yayınların ardından bir açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Vali Coş, “Kuşadası İlçemizde meydana gelen müessif bir olaya ilişkin olarak Ulusal bir gazetede yayınlanan haber incelenmiştir. Bir görevin ifası esnasında bir vatandaşımızla, bir polis memurumuz arasında meydana gelen olay, teessürle karşılanmıştır. Olayla ilgili, adli soruşturma Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Valiliğimizce de idari soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri de uygulanmıştır. Olay, bütün hukuki boyutlarıyla yetkili makamlarca adil ve objektif biçimde soruşturulmaktadır. Söz konusu gazetede ismi geçen kişilerin de ifadesine başvurulacağı tabiidir. Olayın, ‘örtbas edilmesi, kapatılması’ söz konusu değildir. Yaralı vatandaşımızın acil şifa bulması için gerekenler yapılmaktadır” dedi.

KENDİSİNE SALDIRAN SABIKALIYI VURAN POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 13:25:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 14:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe efe IP: 88.242.68.xxx Tarih : 17.04.2010 12:11:46

vuran polisi tavsip etmiyorum ama ancak hocanın dediği gibi hiç mi hırsızın sucu yok adam esrardan aranıyor sanki melek yaptınız esnafa gelince polise saldırsalar kimse tanıklık yapmaz zaten aydın ın hali ortada adamlar cirit atıyo yazıklar olsun efelerin torununa adam cami duvarına pislemiş