31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

ÖDP’den iktidara zam eleştirisi

ÖDP’DEN İKTİDARA ZAM ELEŞTİRİSİ

ÖDP Aydın İl Başkanı Sevcan Nalıncı partililerin katılımı ile İstasyon Meydanında 2009 yılını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı. Nalıncı basın açıklamasında “AK Parti yeni yıl hediyesi olarak yaptığı zamlarla yılbaşını halka zehir etti” dedi.

İstasyon Meydanında toplanan yaklaşık 30 kadar partilinin sloganları eşliğinde basın açıklamasını yapan Nalıncı, “ÖDP olarak Amerika’nın taşeronluğuna soyunanlara izin vermeyeceğiz. 2009 yılında son sözü iktidara karşı işçiler söyledi. TEKEL işçileri her türlü baskıya karşı Ankara’yı direniş meydanına çevirdi. Eşit ve demokratik bir Türkiye ancak emekçilerin mücadelesini verdiği yoldan gelişir. Ankara ayazında direniş nöbeti tutan TEKEL işçilerine, direnişçi itfaiyecilere, iş yerlerini terk etmeyen Sinter Metal işçilerine, Nakliyat-İş yöneticilerine ve tüm halkımıza Aydın’dan selam gönderiyoruz” diye konuştu.

Açıklamada yeni yılda yapılan zamları da eleştiren ÖDP Aydın İl Başkanı Sevcan Nalıncı, “Yeni yıl hediyesi olarak sigaradan ehliyete, benzinden alkole, iğneden ipliğe kadar zam yapıldı. Asgari ücrete verilen zam ise sadece 31 lira gerçekleşerek asgari ücret 577 TL oldu. Biz ÖDP olarak 2010 yılında da işçi ve emekçilerin sınıf mücadelesini yükselteceğiz. Kamu emekçilerinin, işçilerin, gençlerin, kadınların , çiftçilerin, eczacıların, emeklilerin, aydınların, sanatçıların ve tüm halkımızın demokrasi mücadelesini vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖDP’DEN İKTİDARA ZAM ELEŞTİRİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 18:01:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 22:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?