18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Öğrenciler kaymakamdan destek istedi

Çevre eğitimi projesi çalışmalarını sürdüren Çapahasan İlköğretim Okulu öğrencileri, projelerini tanıtmak için Kaymakam Caner Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ı ziyaret ettiler.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince hayata geçirilen ''Uygulamalı Çevre Eğitimi Pilot Projesi'' kapsamına alınan Çapahasan İlköğretim Okulu'nun proje ekipleri çalışma planı oluşturdu.

Hazırladıkları projenin tanıtımı ve destek sağlanması açısından ziyaretlerini sürdüren öğrenciler ve proje danışmanı öğretmenler, Okul Müdürü Sercan Büzgülü ile birlikte Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ı makamlarında ziyaret etti. Proje hakkında bilgi veren öğrenciler, Kaymakam Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Ercan'dan destek istedi.

Okul Müdürü Sercan Büzgülü de, açıklamasında, projenin amacının ilköğretim kurumlarında çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, olumlu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi, orman, bitki ve hayvan varlıklarının korunması, değerlendirilebilir katı atıkların kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri kazanımı, tasarruf konusunun geliştirilmesi, okulların yeşillendirilmesi, binaların iç ve dış temizliği konusunda öğretmen ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi" olduğunu söyledi.

Sercan Büzgülü, okul olarak hazırlamış oldukları program çerçevesinde çevre bilincini geliştirmek için Mayıs ayının ilk haftasına kadar Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Üniversite ve muhtarlarla görüşerek çevre yürüyüşleri, afişler, ilanlar, sokak etkinlikleriyle okul, mahalle ve ilçede çevre ve çevre bilinci etkinlikleri gerçekleştireceğini belirterek "Tüm Nazilli halkından çocuklarımıza destek ve vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını beklemekteyiz" dedi.

Kaymakam Yıldız, çocukların her türlü projelerine destek vereceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:55:38
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 18:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?