30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Öğrenciler yararına panayır

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğrencilerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ertuğ, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde düzenlenen “Öğrenci Yararına Kermesten” bin 133 YTL gelir elde edildiğini belirterek, “Tek gideri öğrencilere burs vermek olan derneğimiz bu yıl 74 öğrencimize ayda 100 YTL burs vermektedir” dedi.

ADÜ Öğrencilerine Yardım Derneği’nin 10 Ocak 2003 tarihinden itibaren faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Sema Ertuğ, derneklerinin gerçek veya tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlardan sağlanan bağış ve yardımlarla ADÜ’ye kayıtlı, başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrencilere maddi veya ayni katkı yapmakta olduğunu söyledi. Bu suretle yükseköğretimde imkan ve fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladıklarını belirten Ertuğ, “Derneğimizin çoğunluğunu öğretim üyelerimizin oluşturduğu 38 üyesi bulunmaktadır. Üniversitemiz akademik ve idari personeli düzenli olarak yaptıkları aylık ödemeler ile derneğimizin en büyük destekçileridir. Bunun yanı sıra başta hayırsever Aydın’lı esnaf ve kuruluşlar olmak üzere Aydın halkı bağışlarıyla derneğimize güç vermektedir. Konser, yemek, tiyatro ve kermes gibi etkinlikler düzenleyerek derneğimize gelir temin etmeye çalışıyoruz. 14 Kasım 2008 tarihinde ADÜ Tıp Fakültesinin bahçesinde öğretim üyelerimiz ve idari personelimiz tarafından hazırlanan yiyecekler yine öğretim üyeleri tarafından satılmış ve derneğimize bin 133 YTL gelir elde edilmiştir. Tek gideri öğrencilere burs vermek olan derneğimiz bu yıl 74 öğrencimize ayda 100 YTL burs vermektedir” diye konuştu.

Yüksek öğretime daha çok katkı sağlayabilmek için desteğe ihtiyaç duyduklarının altını çizen Ertuğ, şöyle konuştu: “Derneğimize bağışta bulunmak isteyenler Garanti Bankası’nın 6299537 numaralı hesabına para yatırarak ADÜ’nün tek bir öğrencisinin dahi maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimini bırakmasını engelleyerek ve onlara Anayasamız tarafından güvence altına alınan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için bir damla da olsa katkı sağlayabilirler”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?