29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Öğrencilerden ilginç rekor denemesi

Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Öğrencisi Ayşe Göze Altıntaş ilginç bir rekor denemesine hazırlanıyor. Geçen yıl Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) sınavında Türkiye 3.'sü olan Altıntaş bu yıl 496.995 puan alarak Türkiye 2.'si oldu. Özel okulda okuduğu için kazandığı sınavın imkanlarından faydalanamayan Altıntaş'a okul idaresi ve okul aile birliği tarafından diz üstü bilgisayar ve bisiklet hediye edildi. Hedefinin Türkiye birinciliği olduğunu belirten 8. sınıf öğrencisi Altıntaş, başarısına öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu söyledi.

Okulda düzenlenen ödül törenine Aydın Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ancın, Okul Aile Birliği Başkanı Nalan Sarayköylüoğlu, Mustafa Bağcı ve Abdurrahim Tikbaş katıldı. Babası Merhum Muzaffer Ancın adına yaptırılan okulun başarıları ile gurur duyduklarını ve öğrencilerin aynı zamanda Aydın'ın adından başarı ile söz ettirdiğini belirten Özel Muzaffer Ancın İ.Ö.O Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ancın, "Başarı çok zor yakalanan ancak her zaman ödüllendirilmesi gereken şeydir. Okulumuz öğrenciler bilimden sanata, spordan kültüre kadar her zaman Türkiye ve Dünyada ciddi başarılara imza atıyor. İlimizin adından başarı ile söz edilmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diyerek DPY Türkiye 2.'si olan Ayşe Gözde Altıntaş'a dizüstü bilgisayar ile bisiklet hediye etti.
Hedefinin Türkiye birinciliği olduğunu belirten Devlet Memuru Ramazan-Seval Altıntaş çiftinin çocukları Ayşe Gözde Altıntaş "Geçen yıl DPY sınavlarında Türkiye 3.'sü oldum. Bu yıl da Türkiye 2.'si. Ancak benim hedefim Türkiye birincisi olmak. Önümüzdeki dönem bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 17:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?