19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Okul müdürünün bahçesine baskın

Aydın'ın Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen operasyonda, ilçeye bağlı Neşetiye Köyü yakınlarında 200 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. 

Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, jandarma ekipleri, mısırların arasına ekilmiş kenevirleri sökmek için uzun süre uğraştı. Operasyonun, Aydın'da bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonu olduğu kaydedildi. 

Edinilen bilgiye göre, Neşetiye Köyü'nde yaşayan M.B. (33), Neşetiye İlköğretim Okulu Müdürü'ne ait köy yakınlarında bulunan araziyi, mısır ekeceğini belirterek kiraladı. Zaman zaman bölgede arama çalışması yapan jandarma ekipleri, köyün alt kısmında bulunan bir mısır tarlası içerisinde, esrar ve uyuşturucu yapımında kullanılan çok miktarda kenevir bitkisi yetiştirildiğini görünce, bahçeyi izlemeye aldı. 

Tapu kayıtlarından bahçenin sahibini belirleyen jandarma, arazinin Neşetiye Köyü İlköğretim Okulu Müdürü'ne ait olduğunu görünce araştırmayı derinleştirdi. Uzun süren takip sonucu bahçenin M.B. isimli bir kişi tarafından kiralandığı tespit edildi. 

Bugün sabah saatlerinde yapılan operasyonla zanlı M.B. yakalanarak gözaltına alınırken, kiralamış olduğu bahçedeki 200 bin kök kenevir bitkisi de askerler tarafından sökülerek, traktörlerle Germencik Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Olayın zanlısı M.B.'nin, ifadesinde, kimsenin şüphelenmeyeceğini tahmin ettiği için müdürün bahçesini kiraladığını ve mısırların arasına kenevir bitkilerini ektiğini itiraf ettiği bildirildi. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, bahse konu kenevirlerden yaklaşık 4 ton esrar maddesi üretileceği ve bunun da piyasa değerinin 12 trilyon lira olduğu bildirildi. Tonlarca kenevir, kurutulup yakılarak imha edilmek üzere Germencik Jandarması'nda muhafaza altına alındı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 01:57:25
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 02:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?