29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Okulları belediye temizleyecek

Aydın Belediyesi'nin il merkezindeki okulların temizlik masraflarını karşılamak için geçtiğimiz mayıs ayında başlattığı çalışmalar nihayet sonuçlandı. Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, açılan temizlik ihalesini kazan özel şirket ile okul yönetimlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Ortekin; okul, okul aile birlikleri ve velilerin çeşitli sıkıntılar içerisinde olduğunu bildiklerini söyledi. İlköğretimde ders kitaplarını ücretsiz veren devlet, okulların temizliğini yaptıramadığını ifade eden Ortekin, ortada böyle bir anlamsızlığın olduğunu belirtti. Bütçeden yeterli kaynak ayrılarak eğitim kurumlarının tüm masraflarının tek elden yapılması gerektiğine işaret eden Ortekin, görevi geldiği günden bu yana yasal dayatmaları zorlayarak eğitime katkı vermeye çalıştığını ifade etti.

Belediyeler yasasında yapılan değişikliklerden sonra toplu yaşam alanlarının belediyelerin görev sahası içerisine girdiğini belirten Ortekin, "Geçtiğimiz yıl Aydın'daki okullarımızın yüzde 90'ının çevre düzenlemesini yaptık. Ancak sadece dışarıyı değil, eğitimin verildiği sınıfları da düşünmek zorundayız. Okullar, okul aile birliğinin katkılarıyla zaten zor ayakta kalıyor. Varlıklı velilerin olduğu okullarda sorunlar az. Yoksul kesim okula yardım ederken zorlanıyor. Ben gazete kağıdı ile kapatılmış camları görüyorum. Bu konuda Türkiye'de bir ilke daha imza atarak, Aydın Belediyesi olarak okulların temizliğini üstleniyoruz. Haftada bir gün bütün okullarımızın iç ve cam temizliği belediye tarafından yaptırılacak. Bu konuda yaptığımız ihale sonuçlandı" dedi.

Çalışmalara başlanmadan önce her okuldan alan ve cam ölçülerini talep ettiklerini hatırlatan Ortekin, okulların hizmet verme durumuna göre haftada bir kez uygun bir günde temizleneceğini dile getirdi. Çalışma programını ve iş takibini okul idarelerinin yapacağının belirten Ortekin, "Firmayı asla idare etmeyeceksiniz ve okulun temizliğinin yapılmasını sağlayacaksınız. İşlem bittiği zaman belediye sizin adınıza ödemeyi yapacak. Bu nedenle önümüzdeki süre içerisinde programımızı hazırlayacağız. Amacımız bu eğitim döneminin hemen başında bu uygulamayı hayata geçirmektir. Burada alacağımız sonuçlar önümüzdeki yıllar için bize ışık tutacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 21:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?