20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Ölçüyü kaçırmışım' itirafı

TBMM'DEKİ TARTIŞMALAR

AK Parti eski Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, kendi arkadaşlarımla sohbet ortamında Başbakana olan sevgimi ifade ederek telaffuz ettiğim ölçüsü kaçan yanlış ifadeler olabilir. Zaten konuşmamın devamında oradaki arkadaşlar şahit olmuştur ki sözlerimin yanlış anlaşılmaması gerektiği dillendirilmiştir. Gerekli düzeltmeler yapılmışken Meclis'te tekrar gündeme gelmesi üzücüdür" dedi.

Hakkı Eser, bu olayı yerelden Türkiye gündemine taşıyan MHP milletvekillerine hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

2008 yılı Kasım ayında gündeme gelen ve sunulduğu gibi yaptığı iddia edilen konuşmasının TBMM'de tartışma konusu olduğunu hatırlatan İsmail Hakkı Eser, bir kısım siyasiler tarafından konuşmasının tümünün dikkate alınmadan iddiaların ortaya atıldığını söyledi. Ses kaydının bazı bölümlerinin kesilerek tasarlanan ses kaydıyla kamuoyunun yanıltıldığını belirten Eser, şöyle konuştu: "Kamuoyuna sunulduğu gibi bir iddiada bulunmam söz konusu olamaz. Bu kültürden gelen biri olarak benim inancıma ve dünya görüşüme kesinlikle aykırı olan ters olan bu konuda kastım olmasını asla kabul edemem."

Kullandığı ifadelerin bölgede geleneksel olarak kullanılan şeyler olduğunu savunan Eser, şunları söyledi: "Yaşadığım coğrafyada geleneksel olarak kullanılan belli sözleri basına kapalı, kendi arkadaşlarımla sohbet ortamında Başbakana olan sevgimi ifade ederek telaffuz ettiğim ancak ölçüsü kaçan, haddini aşan yanlış ifadeler olabilir. Zaten konuşmamın hemen devamında oradaki arkadaşlar şahit olmuştur ki sözlerimin yanlış anlaşılmaması gerektiği dillendirilmiştir. Gerekli düzeltmeler yapılmışken bu bölümler CD'lerden sunulması kabul edilemez bir durumdur."

 

NOTER KANALIYLA DÜZELTME YAPMIŞTIM

Aynı tarihlerde noter aracılığı ile düzeltme ve doğru bilgilendirme yaptığını anımsatan Eser, sözlerine şöyle devam etti: "İhtar çekmeme rağmen temcit pilavı gibi konuyu ara ara gündeme getirerek buradan siyasi rant elde etmeye çalışan siyasileri esefle kınıyor, bunun hiç etik olmadığını düşünüyorum. Şahsım üzerinden meydana gelen gelişmeler neticesinde mensubu bulunduğum, kurucusu olduğum partime ve çok sevdiğim Başbakana zarar verilmeye çalışıldığına şahit oluyorum. Aşığı olduğum Aydın'a birçok müstesna projeler kazandırmaya bu milleti efendilerine ülkeme hizmet etmeme vesile olan temiz, dürüst siyasetin markası olan yıllarca içinde olmakta büyük mutluluk duyduğum partimden istifa ediyorum. En başta Sayın Başbakanımız olmak üzere AK Partiye hizmet eden tüm teşkilat mensuplarından gönül verenlerden özür diliyorum."

 

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Eser, konuşmasında Türkiye'yi idare etmeyi hedefleyerek iktidar alternatifi olabileceğini iddia eden MHP'lilerin yaptıklarını kınadı. İktidarı hedefleyen bir siyasi kadronun mevcut başarılı iktidar karşısında çaresizlik içerisinde olduğunu iddia eden Eser, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavga eğilimli liyakatsız, ehliyetsiz kadrolarla memleketin sorunları asla çözülemez. Şahsıma karşı siyasi linç girişiminde bulunan siyasilerin benimle demokratik yollarla meydanlarda, sandıkta mertçe mücadele etmelerini

beklerdim. Aydın'a birçok hizmeti olmuş, siyaseti temiz dürüst yaşamış, sevilen sosyal bir kişiyi hedef almış olanlara, demokrasinin beşiği olmuş Aydın'ın kamuoyu vicdanı bu siyasi zulmü içine sindiremiyecek. Yaşananlar MHP'nin eksi hanesine yazılacaktır. Bu olayları yerelden Türkiye gündemine taşıyan MHP milletvekillerine, yerel kadrolarına hakkımı helal etmiyorum."

 

NELER DEDİLER

AK Parti'den istifasının arkasından Aydın İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşları Aydın İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Eser'e destek verdi.

MHP Aydın Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baştuğ da, kişilerin bulundukları mevkilerde konuşmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek partisinden iki yıl önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Turgut Gökçen de istifanın geç kalmış olduğunu üzücü bir olay olduğunu, hiçbir siyasetçinin başına gelmesini istemediğini anlattı. Gökçen, konunun bugüne kadar ört bas edilmesinin yanlış olduğunu ve bu nedenle MHP milletvekillerini suçlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'i kınadığını belirtti.

CHP Aydın Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Semra Konaklı ise, İsmail Hakkı Eser'in siyasette yer alması gereken örnek bir kişi olduğunu dile getirdi.

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren de, İsmail Hakkı Eser'in partisinden istifa etmesiyle meclisteki komisyonlardaki görevlerinin de sona ereceğini belirtti.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Özcan ve Alim Yavaş da "İsmail beyin olayı konusunda genel başkanımız gereğini icra etti. Başbakana olan sevgisini ifade etmek isterken maksadını aşan sözler ifade etse de bunların parlamentoda konuşulması ve TBMM'de dillendirilmesi hoş olmamıştır" dediler.

TBMM'DEKİ TARTIŞMALAR
TBMM'DEKİ TARTIŞMALAR
TBMM'DEKİ TARTIŞMALAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:33:04
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 01:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?