1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Önemli kazanımlar elde ettik!

AYDINLI SAĞLIKÇILAR TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Toplu görüşmelerde 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına sendikamız, sağlık çalışanlarımızın haklarını savunarak başta sözleşmeli personelimiz olmak üzere çok önemli kazanımlar elde edilmiştir” dedi.

Sona eren toplu görüşme sürecini değerlendiren Baki Karaer, “İlk kez 2009 yılında Genel Yetkili Sendika olarak elde ettiğimiz kazanımlarla hizmet sendikacılığı farkını ortaya koyan Sağlık-Sen 2010 yılı toplu görüşmelerinde de damgasını vurarak, Sağlık çalışanlarımızın atamalarından yer değiştirmeye, ücret zammından sosyal yardımlara kadar birçok konuda çok önemli kazanımlar elde etmiştir. Sağlık-Sen; toplu görüşmelerde masaya getirdiği taleplerin kabul edilmesi için sonuna kadar mücadelesini sürdürmüş, Toplu görüşmelerde 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına sendikamız, kendinden emin, vakur bir şekilde taleplerini Hükümet’e iletmiş, Sağlık çalışanlarımızın haklarını savunarak başta sözleşmeli personelimiz olmak üzere çok önemli kazanımlar elde edilmiştir” dedi.

Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 2011 yılının birinci 6 aylık döneminde yüzde 4 ve ikinci altı 6 aylık döneminde yüzde 4 oranında artış sağlandığını anımsatan Karaer, ücretlerin yanı sıra önemli kazanımlar elde edildiğine işaret ederek, “Toplu görüşmelerin en önemli gündem konusu olan ve büyük çoğunluğu hizmet kolumuzda istihdam edilen sözleşmeli personel ile ilgili çok sayıda talebimiz mutabakat metnine girdi. Bunlardan en önemlisi, aynı işyerinde farklı adlar ve haklar altında çalıştırılan sağlık çalışanlarının eşit ve adil çalışma koşullarına ulaşmasını hedefleyen sözleşmeli personele tek çatı düzenlemesi yapılarak, sözleşmeli personelin istihdamı, sorumlulukları, mali, sosyal ve özlük hakları açısından tek çatı altında toplanması hususunda çalışma yapılması da mutabakat metninde yer aldı. 4924 Kapsamındaki sağlık çalışanlarına nöbet ücreti ödenecek, Sözleşmeli personel hac hizmetlerinde görev alabilecek, Sözleşmeli personele boş pozisyonlara nakil hakkı verilmesi, -Sözleşmeli personele, İdari görevlere atanabilme hakkı verilmesi, Lisans Tamamlama hakkının tüm branşlara verilmesi, Sendikamızın girişimleri ile Sağlık Bakanlığı’nda 2009 yılı itibariyle ebe, hemşire, sağlık memuru ve Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunları için sağlanan lisans tamamlama hakkının, tüm branşlara tanınması konusundaki toplu görüşme talebimiz de mutabakata alınan konular arasında yer almıştır. Yöneticilik görevini ilk atamalarda 5.ve 6.bölge şartı kalkacak. Memur kadrolarında derece sınırının kaldırılması, gibi maddeler mutabakat altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 09:57:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 10:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mgulgor IP: 78.189.221.xxx Tarih : 2.09.2010 17:00:41

Ne sendikası hükümetin memurları bunlar.Bir  de onurdan gururdan bahsediyor.Çapsız bir sürü adam sadece akp yalakası olduğu için makam kaptı.Bürokraside kalite düştü.