20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Organize oto şebekesine suç üstü

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde 50’ye yakın otomobili çalan bir oto hırsızlık çetesinin iki lideri Kuşadası’nda yakalandı.


Edinilen bilgiye göre; İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde çaldıkları otomobilleri parçalayarak satan organize bir oto hırsızlık çetesinin liderliğini yapan 27 yaşındaki S.T. ile 30yaşındaki A.Ö., Kuşadası çaldıkları otomobillerle kaçarken polis tarafından suçüstü ele gerildi. Sahte kimlik kullanan iki çete lideri Kuşadası’nda çaldıkları otomobillerle şehir dışına kaçarken, Kuşadası Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından takibe alındı. Kuşadası çıkışında kıstırılan araçta yakalanan ve sahte kimlik kullanan iki kişinin parmak izi incelemesi sonucunda 3 yıldır oto hırsızlığından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan S.T. ve A.Ö’nün oto hırsızlığı suçundan daha öncede çok sayıda sabıkalarının olduğu belirlendi.


Suçüstü yakalandıktan sonra Kuşadası’nda mahkemeye çıkarılan iki çete lideri, tutuklanarak Söke Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 15:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?