30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Ortekin CHP'yi kullanmak istiyordu'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, aylar sonra İlhami Ortekin ile ilgili sessizliğini bozdu.

Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti’ye geçen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in aylar önce CHP’nin Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki söylentilere bir cevap vermeyen ve Başkan Ortekin’in adaylığı konusunda herhangi bir açıklama yapmayan CHP İl Başkanı Tunç Aytur; tepki çekmiş hatta CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz basın önünde Aytur’u eleştirmişti.

CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur İlhami Ortekin konusundaki sessizliğini aylar sonra CHP Aydın Millevekili Özlem Çerçioğlu ile birlikte Tes-İş Aydın Şubesine yaptığı ziyarette Tes-İş Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Aydın ile yaptığı sohbette bozdu.

O dönemde konuşmamasının sebepleri olduğunu belirten CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur’un “Ben konuyla ilgili basının önünde konuşmadım. Çünkü İlhami Ortekin’in partimize yapmış olduğu herhangi bir müracaat yoktu. İlhami Ortekin partimizi kullanarak Belediye Başkanı olabilmeyi düşünüyordu. İlhami Ortekin ile seçimlere girip kazanmış olsaydık bile CHP Aydın’da seçim kazanmış olmayacaktı. İlhami Ortekin Belediye Başkanlığını kazanmış olacaktı” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?