18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Ortekin'den miting gibi toplantı

29 Mart yerel seçimlerine yaklaşıldıkça Aydın’da belediye başkan adayları mahalle ve kahve toplantılarını hızlandırdı.

Dün akşam Aydın Efeler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Demokrat Parti adeta gövde gösterisi yaptı. Halka hitap eden Aydın Belediye Başkanı ve DP Aydın Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin geride kalan 5 yıllık görev süresini değerlendirip seçilmesi halinde 30 Mart’tan itibaren yapacaklarını anlattı. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği kahve toplantısında vatandaşlar kahvehaneye sığmayınca toplantı sokakta yapıldı.

Ortekin’den önce konuşan DP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan, tek tek belediye meclis üyesi adaylarını Efeler Mahallesi sakinlerini tanıttı. Daha sonra konuşan Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin seçimlere 2 haftadan daha az bir süre kaldığını hatırlatarak, “Hizmet götürmediğim hiçbir sokaktan, selam vermediğim ve kapısını çalmadığım hiç kimseden oy istemiyorum. Ancak ben her sokağa hizmet götürdüm, her vatandaşıma selam verdim ve her kapıyı da çaldım” dedi.

Konuşması sık sık ‘İlhami Baba’ sloganları ile kesilen İlhami Ortekin, konuşmasında kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı Aydın halkına teşekkür ederek “Hangi sokağa gitsem bana kucak açıyorsunuz. 5 yıldır bilerek kimsenin hakkını gasp etmedim. Kimsenin kalbini kırmadım. Görev süremi tamamladım. Eğer bilmeden, hissetmeden sizleri kırdıysam hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bu aşamadan sonra doyduğum şehir, uğruna hizmet için ölümü göze aldığım şehirde yaşayanları kırmam mümkün değil. Geçmişimle hesaplaştığımda huzuru kalp içindeyim. Allah’ın da yardımı ile vaatlerimi tek tek yerine getirdim. Aydın’da 300 kilometre su şebekesini çağın en son ürünü ile donattım. Küresel ısınmaya rağmen vatandaşım hiç su sıkıntısı yaşamadı” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında zaman zaman rakiplerine de seslenen Ortekin, “Diğer adaylar ‘Şu eksik kaldı’ diyemiyor. Açıkçası gurur duyuyorum. Ama benim Aydın’da yapacağım daha çok şey var. Benim yapacaklarımı onların hayal etmesi bile zor. Aydın’ı Türkiye’nin starı yapacağım. Teleferiği ve yürüyen merdivenleri eleştiriyorlar. Benim Aydın halkım, televizyonda gördüğü her şeyi bizzat yaşacak” diye konuştu.

Ortekin konuşmasından sonunda, 29 Mart’ta seçilmesi halinde Işıklı Kavşağı’na da aynı şekilde yürüyen merdivenli üst geçit yapacağını, Aydın’da tüm okulların, sanayi ve diğer çarşıların mobese kameraları ile donatılacağını da söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metehan Metehanoğlu IP: 81.214.81.xxx Tarih : 12.03.2009 13:07:07

Sayın başkan bir de, Aydın şehiriçindeki birahanelerde neden sadece Tuborg satışı yapmak isteyenlere kolaylık sağlayıp, Efes Pilsen satmak isteyenlere neden zorluk çıkardığını açıklar mı acaba?