30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Otel çalışanları sahilleri temizledi

Kuşadası ile Selçuk ilçeleri arasındaki Pamucak Sahilinde bulunan üç otelin personel ve müşterileri, el ele vererek sahili temizledi.


Çalışmaya Selçuk belediyesi de destek verdi. Pamucak sahilinde bulunan Aqua Fantasy, Richmond ve Sürmeli otellerinin personel ve müşterileri el ele vererek 6 kilometre uzunluğundaki plajı temizledi. Çalışmaya Selçuk Belediyesi de personel ve çöp taşıma araçları ile katıldı. Otellerde hizmet veren personelde ve bölge halkında çevreye duyarlılık bilincinin yerleştirilmesini de amaçlayan çevre temizliği kampanyasına, Pamucak otellerinde konaklayan turistler de ilgi gösterdi.
Pamucak Turizm Yatırımcıları Birliği’nin (PATUYAB) üyesi ve Aqua Fantasy World Otel Genel Müdürü Haluk Alay, PATUYAB çalışmaları ile başlatılan çevre temizliği kampanyasının süreklilik kazanması için bölge otellerinin ortak karar aldığını söyledi. Alay, Pamucak’taki otellerin geri dönüşümlü atıkların ayrıştırılarak toplanması; kullanımı çevreye zarar vermeyen sıvılaştırılmış doğal gaz kullanımı; aydınlatmada güneş enerjili elektrik panellerinden faydalanılması gibi teknolojileri kullanmaya başladığını belirterek, “Çevreye sahip çıkmak, ülkemiz turizminin geleceğine sahip çıkmaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 20:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?