29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Otellere türk bayrağı uyarısı

İçişleri Bakanlığı, özellikle tatil köyü ve oteller gibi turistik tesislerde Türk Bayrağı Kanunu'na aykırı hareket edildiğini ileri sürerek çeşitli uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede yabancı devlet bayraklarının ebadının Türk bayrağı ebadından büyük ve direklerinin de yüksek olamayacağına dikkat çekildi.

Bazı turistik tesislerde Türk Bayrağı'nın asılması hakkındaki kanuna aykırı davranıldığı kaydedilen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rasim Baş imzasıyla yayınlanan genelgede, "Türk Bayrağı'nın yabancı devlet bayrakları ile birlikte çekilmesi ile ilgili hususlar Türk bayrağı tüzüğünde düzenlenmiştir. Türk Bayrağı Tüzüğü'nün bayrağın yabancı devlet bayraklarıyla birlikte çekilmesi başlıklı 16. maddesinde (Milletlerarası toplantılarda, fuarlarda ve yabancı turistlerin konakladıkları yerlerde, yabancı devlet bayrakları, ancak bayrakla birlikte çekilebilir. Bu durumlarda bayrak bina ön yüzüne göre sağdaki ilk direğe çekilir. Yabancı devlet bayraklarının ebadı, bayrak ebadından büyük, direkleri bayrak direğinden yüksek olamaz. Yabancıların karşılıklı olmak şartıyla uyruğunda bulundukları devletin bayrağını konut veya ticarethanelerine çekmelerinde birinci, ikinci ve üçüncü fıkralar uygulanır. İkiden çok yabancı devlet bayrağının, Türk bayrağıyla birlikte çekilmesi halinde, diğer devletlerin bayrakları, Türk bayrağının soluna alfabetik sıraya göre çekilir. Yabancı diplomatik misyonlarda yukarıda hükümler uygulanmaz) şeklinde düzenlenmiştir. Ancak, Bakanlığımıza yapılan bazı başvurularda, bayrağımızın yabancı ülke bayrakları ile birlikte çekilmesi hususunda, özellikle bazı turistik otellerde yukarıdaki düzenlemeye aykırı uygulamalar olduğu belirtilmektedir. Bayrağımızın yabancı ülke bayrakları ile birlikte çekilmesinde Türk Bayrağı Tüzüğü'nde düzenlemeye titizlikle uyulmasını, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini ve yapılan denetimlerde de bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir" denildi. Bu arada, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, bakanlığın genelgesi doğrultusunda tüm otellerin uyarıldığını belirterek, bayrağımızın yabancı ülke bayraklarıyla birlikte çekilmesinde Türk Bayrağı Tüzüğü'ndeki düzenlemeye titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 12:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?