30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ovayı domuzlar bastı

Ay­dın’da ta­rım ara­zi­le­ri ya­ban do­mu­zu is­ti­la­sı­na uğ­ra­dı, bin­ler­ce dö­nüm tar­la ta­lan edil­di. 

Sö­ke’nin Ka­ra­ca­ha­yıt Kö­yü’nde 57 de­kar­lık tar­la­sı­na 4 bin YTL har­ca­yıp ilaç­lı mı­sır to­hu­mu eken çift­çi Or­han Ateş, iki gün son­ra tar­la­sı­na git­ti­ğin­de her yerin de­lik de­şik olduğunu gör­dü. Pa­ra­sı, eme­ği bo­şa gi­den Ateş, “Bir ta­ne da­hi mı­sır to­hu­mu bı­rak­ma­mış­lar. Mü­ca­de­le­nin tek ça­re­si sü­rek avı. An­cak ya­sak. Ya­sak de­vam eder­se çift­çi tar­la­sın­da ürün ye­tiş­ti­re­mez” de­di. 

Sö­ke Zi­ra­at Oda­sı Baş­ka­nı Muh­sin Ör­nek de do­muz­la­rın Ay­dın’ın dört bir ya­nın­da ürün­le­re za­rar ver­di­ği­ni be­lirt­ti. Ör­nek, “Ar­tık top­ye­kün mü­ca­de­le za­ma­nı. Sa­de­ce Ay­dın’da de­ğil, De­niz­li’de, Ma­ni­sa’da, Muğ­la’da da üre­ti­ci­le­ri­mi­zin ürün­le­ri­ne bü­yük za­rar ve­ri­yor­lar” di­ye ko­nuş­tu. 

Ay­dın Zi­ra­at Oda­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Rı­za Po­sa­cı da kent sı­nır­la­rı için­de 350 ki­lo­met­re­lik Bü­yük Men­de­res Hav­za­sı’nın do­ğu­sun­dan ba­tı­sı­na, gü­ne­yin­den ku­ze­yi­ne her kö­şe­sin­den do­muz ko­nu­sun­da şi­ka­yet­ler al­dık­la­rı­nı ifa­de etti. Posacı, “Köy­lü­müz seb­ze ve mey­ve­le­ri­nin ta­lan edil­di­ği­ni söy­lü­yor. Ta­rım ve Kö­yiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı’na ra­por­lar sun­duk” de­di.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?