29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Pamuk üreticilerine elektrik şoku!

Sulamada kullanılan elektrik faturalarının daha önceki yıllarda ürün kaldırıldıktan sonra ödendiğini belirten Işıklı Köyü Muhtarı Ülfet Yaşar, pamuk satmadan faturaları ödeyemeyeceklerini kaydetti.

Bu yıla kadar tarımsal sulamalarda TEDAŞ faturalarının ürün sonrası ödendiğini ifade eden Işıklı Köyü Muhtarı Ülfet Yaşar, Kasım ayında yapılacak ödemelerin Aralık ayı sonuna ertelenmesini istedi. Köyde pamuk üretimi yapan yüzlerce çiftçinin milyarlık faturalarla çaresiz duruma düştüğünü dile getiren Muhtar Yaşar, köylüleri adına yaptığı açıklamada, "Çiftçinin durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Önceki yıllarda pamuk sulaması sırasında kullandığımız elektrik faturalarını Ocak’ta ödüyorduk. Pamuğu sattığımız için bu ödeme sorun olmuyordu. Bu yıl TEDAŞ yeni bir uygulama başlatmış. Ödemeleri Ekim ayı içerisinde yapmamız istendi.

Henüz ürünlerimizi satamadığımız için, bu parayı ödeyebilmemiz mümkün değil. Geçen yılın primini henüz ödemeyen devlet, bu yıl kullandığımız elektriğin parasını ürünü satmadan istiyor. TEDAŞ’a gittik. Borçların ertelenmesinin mümkün olmadığı söylendi. Zaten zarar eden çiftçiye bir de faiz yüklenmesine karşıyız. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Aralık ve Ocak aylarında tahsil edilmesini istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 16:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?