20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Park halindeki 20 aracı boyadılar

AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ

Aydın’da bu sabaha karşı kimliği belirsiz 3 çocuk tarafından boyanan onlarca araç polis ve vatandaşa ‘boya’ mesaisi yaptırdı.

Olay, bu sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Aydın merkez Hasan Efendi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; kimlikleri henüz belirlenemeyen ve 3 kişi oldukları iddia edilen 12-13 yaşlarındaki 3 çocuk, ellerindeki beyaz yağlı boya kovası ve rulolarla 1906, 1913 ve 1919 sokaklar üzerinde park halinde bulunan 20’nin üzerindeki aracı boyadı. Çocuklar bazı araçların ön ve arka camlarını tamamen beyaz yağlı boya ile kapatırken; bazı araçların da kaporta ve camlarına rulolar ile değişik şekiller çizildi.

Üç kafadarın 1919 Sokak üzerinde boyama işlemine devam ettiği sırada çıkardıkları sesi duyan bir vatandaşın balkona çıkıp bağırması sonucu telaşa kapılan çocuklar, koşarak bölgeden uzaklaştı. Görüldükleri yerin az ilerisinde ellerindeki boya kovası ve ruloları yere atan 3 çocuk, gece karanlığından da istifade ederek izlerini kaybettirdi.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken; görgü tanıklarının ifadeleri üzerine çocukların yakalanması için kaçış istikametleri boyunca geniş çaplı arama yapıldı. Yapılan aramalarda şüpheli görünen ve eşkale uyan bazı kişiler sorgulandı.

Olayın meydana geldiği Hasan Efendi Mahallesi’ndeki ara sokaklarda inceleme yapan polis ekipleri, boyanan araçların tespitini yaptı. Polisin çalışmalarını yürüttüğü sırada sesleri duyarak sokağa inen bazı vatandaşlarda, araçlarına sürülen yağlı boyayı kurumadan temizleme şansı buldu. Durumdan haberdar olan araç sahipleri kendi araçları temizledikten sonra, tanıdıkları diğer komşularını da uyandırarak araçlarını temizlemesini sağladı. Boyaların kurumadan silinmesi için verilen mücadelede çok az sayıda araç temizlenebilirken; sahiplerine ulaşılamayan onlarca araçtaki boyalar ise yerinde kaldı.

Araçlara sürülen yağlı boyanın kendisini çok uğraştığını ve tanıdığı diğer araç sahiplerine ulaşmak için gayret gösterdiğini ifade eden Mustafa Apaydın isimli araç sahibi, “Komşumuz saat 03.30 sıralarında çocuk sesleri duymuş. Balkondan baktığında ellerinde beyaz boya ile iki çocuğun arabaları boyadığını görüyor. Seslenince boyayı az ileride atıp kaçıyorlar. Araçlara sürülen boya yağlı boya, çıkarmak için baya uğraştım. Henüz bazı araçlarına da ulaşamadık. Elimizden gelince çevre sakinlerine ulaşmaya çalıştık ama boyalı çok araç var” dedi.

AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
AYDIN’DA ‘BOYA’ MESAİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 11:25:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?