20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Pazarcının hali perişan

Amerika’da başlayarak hızla tüm dünyaya yayılan ekonomik kriz Didim Halk Pazarını da etkiledi. Yaz aylarında tatilcilerle birlikte binlerce kişiyi ağırlayan Didim Halk Pazarı, bu günlerde eski günlerini arar hale geldi.

Son dönemde işlerin oldukça durgunlaştığıma işaret eden pazarcı esnaflarından Şenol Sabırsız, “ Krizden önce serumla yaşıyorduk, o serumu da aldılar. Şimdi ayakta durmak için çalışıyoruz. Pazar yerine gelen halkımız bütçesine göre alış veriş yapıyor. Fiyatlarımız yarı yarıya düştü. Örneğin biber 1,5 YTL idi, şimdi 1 YTL. Patatesin 3 kilogramı 2 YTL, domates 1YTL. Bu ürünler halkın olmazsa olmaz yiyeceği ama buna bile eskisi kadar rağbet yok. Artık halkımız bütçesine bakıyor ve ihtiyacı kadar alıyor.Siyasilerin söylemlerin gerçeği yansıtmadığının en iyi göstergesi Pazar yerleri. Umudumuz kalmadı yaza kadar bu durum böyle gider” dedi.

Vatandaşların pazara çıkmamasından dert yanana Koray Bozkuş isimli esnaf da; “Halkımız pazara çıkmıyor. Siz de görüyorsunuz pazarımız boş olan gelen vatandaşta ihtiyacına göre alış verişini yapıyor. Fiyatlarımız yarı yarıya düştü. Artık eskisi gibi çok mal değil satacak kadar mal alıyoruz. Krizin en büyük etkisi de işsiz oranını arttırması. İşsiz kalan halkımız parası olmayınca pazara da çıkamıyor. Bu kriz yaza kadar devam eder ama Pazarcı esnafının durumu ne olur onu bilemiyoruz. Biz fiyatlarımızı yarı yarıya düşürdük. Buna rağmen vatandaşta alım gücü yok, yani ihtiyaca göre alış verişlerini yapıyor. Pazar da gördüğümüz durum bunun en iyi göstergesi. İşimiz Allah’a kaldı artık bu durum yaza kadar sürerse pazarcının hali perişan. Umarım buna bir çözüm bulurlar” diye konuştu.

Didim Halk Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaş ise, kriz kelimesine alıştıklarını zaten hiç krizden çıkamadıklarını söylerken, artık pazardan kendi ihtiyaçlarına göre alış veriş yaptıklarını kaydettiler. Söylemlere artık aldırmadıklarını ifade eden vatandaşlar; “Biz artık ekonomik krizlere alıştık ama dayanacak gücümüz kalmadı. Yetkililer bir an önce bu duruma el atmalı” diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?