31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

‘Peygamber’ istifası

TBMM’DEKİ TARTIŞMALAR

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında nitelemeyi yapanın AK Parti çatısı altında barınamayacağını söylemesi üzerine İsmail Hakkı Eser’in AK Parti’den istifa ettiğini belirterek, “İsmail Bey duyarlılığını ve Başbakan'a olan saygısını göstermiştir” dedi.

Salı günü TBMM Genel Kurulu'nun çalışmaları esnasında üzücü olayların yaşandığına işaret eden AK Parti’li Mehmet Erdem, bu olayların çıkmasına MHP Milletvekili Osman Durmuş'un konuşmasında sarf ettiği sözlerin neden olduğunu iddia ederek, “Sayın Durmuş, Sayın Başbakanımızın eşi Emine Hanımefendi'nin, başörtüsü sebebiyle, hasta olan tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'u Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde ziyaretinin engellenmesini alaycı bir üslupla ve adeta onaylarcasına ifade etmiştir. Bu sözleri esnasında Sayın Başbakanımıza ‘Peygamber’ nitelemesinde bulunmuştur. Daha sonra çıkan tartışmalarda bu nitelemeyi eski AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in konuşmasına dayandırdığını ifade etmiştir. Sayın Başbakanımız da TBMM kürsüsündeki konuşmasında böyle bir nitelemeyi reddetmiş ve eşine karşı alaycı üslup kullanan Osman Durmuş'a her erkeğin yapacağı gibi gereken cevabı en iyi şekilde vermiştir” diye konuştu.

GİZLİCE KAYDEDİLDİ

“Sayın Başbakanımızın konuşmasında böyle bir nitelemeyi yapanın Ak Parti çatısı altında barınamayacağını söylemesi üzerine arkadaşımız İsmail Hakkı Eser partimizden istifa etmiştir” diyen Erdem, “İsmail Bey duyarlılığını ve Başbakan'a olan saygısını göstermiştir. İsmail Hakkı Eser Bey'in basına kapalı, partili delegelerle yaklaşık 1 yıl önce yaptığı konuşmada geçen ifade gizlice cep telefonu kaydına alınmıştır. Aynı toplantı esnasında sözü geçen ifadenin maksadı aştığı, yanlış olduğu yine Eser tarafından söylenmiştir. Bu cep telefonu kaydı önü ve arkası kesilerek, maksadı aştığı ve yanlış olduğu sözleri dikkate alınmadan Aydın’daki bir internet sitesinde gündeme getirilmiştir. Bu konuyu MHP Aydın Milletvekilleri 10 ay kadar önce TBMM kürsüsünde dile getirmişlerdir. Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu ses kaydını, TBMM’de basın toplantısıyla cep telefonundan basına dinletmiştir. Ve daha sonra olay ulusal medyaya intikal etmiştir” şeklinde konuştu.

“MHP AYDIN MİLLETVEKİLLERİNİ KINIYORUM”

“Siyasetçiler ne söylemelerini bilecekleri kadar ne söylememeleri gerektiğini de bileceklerdir” uyarısında bulunan Erdem, şöyle konuştu: “Bu konuşmayı kayda alan, basına veren tespit edemediğimiz partilimizi de lanetliyorum. Bu ses kaydı ile ilgili İsmail Hakkı Eser'le görüşmeden, olayın içyüzünü öğrenmeden, sadece politik kaygılarla, Ak Parti'yi ve Sn. Başbakanımızı yıpratma hedefi doğrultusunda, siyasetin etiğinden ve nezaketten yoksun bir şekilde TBMM kürsüsüne taşıyan MHP Aydın Milletvekillerini kınıyorum. Şimdiye kadar sürdürdükleri iftira ve yalan siyasetinin bir örneğini Aydın’da da göstermiş oldular. TBMM’de 1999 yılında yine olaylar yaşanmış ve MHP Milletvekillerinin yumruklaması sonucu Mv. Fevzi Şıhanlıoğlu hayatını kaybetmişti. MHP geçmişte olduğu gibi bu gün de gerilimden, kavgadan hoşlandığını ve siyasetlerini bunun üzerine bina ettiğini bir kez daha göstermiştir. Herkesi ilkeli, dürüst ve etik siyasete davet ediyoruz. Hepimiz günü geldiğinde öleceğiz ve Yaratan'ın huzurunda hesap vereceğiz”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:24:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?