30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

PKK propagandasına 3 tutuklama

Aydın’da PKK / KONGRAGELL terör örgütünün propagandasını içerinin bildirileri kahvehanelerde bulunan vatandaşlara dağıtan 3 üniversite öğrencisi tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgiler veren Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç, 13 Ekim 2008 Pazartesi günü Aydın merkeze bağlı Ovaeymir Beldesi ve il merkezindeki bazı mahallelerde F.K., B.D. ve F.K. isimli kişilerin terör örgütünün propagandasını içeren bol miktarda bildiriyi kahvehanelerde dağıtırlarken yakalandıklarını belirterek, “Yakalanan şahıslar terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan çıkarıldıkları Adli mercilerce tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konmuşlardır. İl Emniyet Müdürlüğümüz halkımızın can ve amal güvenliğini sağlamak konusunda terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarımız etkin ve kararlık içerisinde sürdürülecektir” dedi.

Düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen üniversite öğrencilerin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi oldukları ve polis ekipleri tarafından uzun süredir takip edildikleri öğrenildi. Ayrıca PKK sempatizanı olan bu öğrencilerin, bilinçli olarak ADÜ’yü tercih etmiş olabilecekleri iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:31:44
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 15:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?