20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Plajların tadını turistler çıkarıyor

Kuşadası'nda özellikle Kadınlar Denizi, Kuştur ve Halk plajlarında plajında denize girenlerin hemen hemen tamamı yabancı turist. Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece civarında olduğu Kuşadası'nda plajın ve denizin tadını çıkaran turistler, Ağustos güneşinden de doyasıya yararlanıyor.

Bu arada, plaj ve su sporları işletmeciliği yapanlar ise yerli turistin çekilmesi ile birlikte işlerin düştüğünü ama turistlere daha çok ilgi gösterdiklerini söylediler. Halk plajlarında işletmecilik yapan Ahmet Durmaz, "Daha düne kadar plajlarda iğne atsan yere düşmez görüntüler vardı. Ama Ramazan ayının ilk günüyle birlikte hem Kuşadalılar hem de yerli tatilciler plajlardan çekildi. Ağustos ayının aslında tam tatil yapılacak ve denize girilecek ay, ancak Ramazan'ın gelmesiyle şimdi bu keyfi yabancı tatilciler yalnız çıkarıyor" dedi.

Yabancı turistler ise Kuşadası'nın en güzel günlerinin Ağustos ayında yaşandığını belirterek, deniz, kum ve güneşin keyfini yaşadıklarını ve Kuşadası'nda tatil yapmaktan sonra derece mutlu olduklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 18:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?