20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Planlı çalıştım, başardım'

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 puanla birinciliği paylaşan Aydın’lı Erhan Çağrıcı , başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.
Sonucun kendisini için sürpriz olmadığını kaydeden Çağrıcı, “Sistemli ve düzenli bir çalışma dönemi geçirdim. Başarımı arkadaşlarıma ve aileme hediye ediyorum” dedi.


Bu yıl son kez yapılan OKS sonuçlarının Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanmasının ardından Aydın’da büyük bir sevinç yaşandı. Bu yılki OKS’nin 97’inci birincisi olduğu haberini olan Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencisi Erhan Çağrıcı, sevincini ailesi ile sınava birlikte hazırlandığı Körfez Dershanesi idareci ve öğretmenleriyle paylaştı.


Bir yılık çalışma ve emeğin sonucunu bu şekilde almaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Körfez Dershaneleri Aydın Sevgi Yolu Şubesi Müdürü Vedat Koç, bu yıl son kez yapılan OKS sınavında Türkiye genelindeki birincilerden birinde Aydın’dan çıktığını söyledi. Öğrencileri olan Erhan Çağrıcı 100 sorudan 100’üne doğru cevap vererek 97 OKS birincisi arasına girmeyi başardığını belirten Koç, “100 sorudan 100 doğru yapan diğer iki öğrencimizde Körfez Dershaneleri Söke Şubesi’nden Harun Karabay ve Refik Behlül Çay’dır. Bu öğrencilerimiz de 100 sorudan 100’ünü doğru cevaplamışlar ancak ortaöğretim başarı puanlarının düşüş olması nedeniyle birinciler arasında isimleri geçmemiş 2. ve 3. olmuşlardır” dedi.
Bu başarıyı elde ettiği için çok mutlu olduğunu kaydeden Erhan Çağrıcı da, “Şuan bu başarının heyecanını yaşıyorum. Bu başarıda emeği olan öncelikle aileme, okul ve dershane öğretmenlerime ve her zaman yanımda olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başarıyı bütün arkadaşlarıma ve aileme armağan ediyorum. Okul ve dershanenim uyguladığı yoğun çalışma bu programı başarıyı getirdi. Düzenli ve planlı yaşama ve çalışma başarıyı yakaladığımı düşünüyorum. Her şeyim planlıydı. Gerektiğinde sosyal aktivitelerde de bulundum. Bilgisayar oynadım; futbol, basketbol ve diğer tarz oyunlardan da oynadım. Sonuç olarak bu başarıyı elde ettiğim için mutluyum. Bu başarıyı tam olarak beklemiyordum. Ama kendimden ümitliydim. Bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Öncelikle liseyi iyi bir şekilde bitirip üniversitede istediğim bölüm olan bilgisayar programlamacılığı bölümüne ulaşmak istiyorum. İnşallah yolda aksaklık olmaz. Lise olarak da Aydın Fen lisesine düşünüyorum. Bu puanla da bu isteğime ulaşacağım” diye konuştu.

Çağrısı ise, '' Kendisini tebrik ediyorum. Bu başarının elde edilmesinde büyük emeği geçen dershane ve okul öğretmenlerimize, oğlumun derslerinde yardımcı olan eşime ve kızma teşekkür ediyorum. Oğlumun bu ilk başarısı değil. Daha öncede Özel Okullar Sınavı’nda da Ege bölge birincisi olmuştu. İyi bir öğrenciydi. Bu nedenle biz kendisinden ümitliydik. Nasipmiş, Allah’ın da yardımıyla bu başarı geldi. Çok mutluyuz. Sınavdan sonra televizyondan çözümleri takip etti. Soruların yüzde yüz doğru olduğunu biliyorduk”

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?