30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Polis Haftası kutlama etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıldönümü nedeniyle Kuşadası'nda hafta içerisinde düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından bugün de kutlama programı gerçekleştirildi.

Öğleden sonra ise polis araçları kortej eşliğinde şehir merkezinde tur attı.
Kuşadası Atatürk Anıtı'nda düzenlenen kutlama programı sabah 10.00'da başladı. Emniyet mensuplarının yanı sıra, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törende çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.


Törende konuşan Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, 24 saat görev başında olan polisin vatandaşın en büyük güvencesi olduğunu söyledi. Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek “Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üslenmiş olan teşkilatımız, 164 Yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 Yılında 3201 sayılı emniyet teşkilatı kanunu ile bugünkü şeklini almıştır. Türk Polisi bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak sürekli kendini yenileyerek, geliştirerek, hukuk kuralları içerisinde Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı insan haklarına saygılı, laik ve sosyal hukuk devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir” dedi.


Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de, Polis Teşkilatının kuruluş yılını kutlayarak, “Polislerin işleri herkesten daha zor. Herkes resmi tatilde tatil yaparken, özel günlerde tatil yaparken onlar sürekli vatandaşın ve devletin güvenliği için sürekli çalışıyorlar. Bu yüzden kendilerine minnettarız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Polis haftası kapsamında, düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından ödülleri verildi. Kutlamaların son bölümünde ise başarılı çalışmalarından dolayı takdirname ile ödüllendirilen Emniyet Müdürü Sırrı Akbay, Polis Memuru Birol Çakır ve Polis Memuru Yeliz Yavuztürk’e takdirnamelerini Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 14:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?