1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Polisevini barut gazı yaktı

POLİSEVİ YANGININDA ÖLENLERİN CENZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Aydın Polisevi’nin zemin kattaki dün barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen yangında hayatını kaybeden 3 kişinin cenaze programı belli oldu.

Bilindiği gibi; Aydın Polisevi’nin zemin katında bulunan atış poligonunda dün saat 14.30 sıralarında atış yaparken biriken barut gazının patlaması sonucu yangın çıkmıştı. Yaklaşık 2 saat süren arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarının ardından kontrol altına alınan yangında MİT görevlisi Aytekin Yapar, polis memuru Halil İbrahim Şeker ile aşçı Fecri Çelik hayatını kaybederken; 12 kişide yaralanmıştı. Yangına müdahale işlemleri sırasında dumandan etkilenen 1 polis memuru ve 3 itfaiye görevlisi de daha sonra hastanede tedavi altına alınmıştı.

YANGIN ATIŞ TALİMİNDE ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Aydın'a yapacağı ziyaret öncesi hazırlık için gelen Cumhurbaşkanlığı korumaları ve MİT mensuplarının kaldığı Aydın Polisevi binasındaki poligonda yangından kısa süre önce yoğun atış yapıldığı ortaya çıktı. Yangında can veren trafik polisi Halil İbrdahim Şeker ile sözleşmeli aşçı Fecri Çelik'in mescitte namaz kılarken, MİT görevlisi Aytekin Yaman'ın ise poligon katında dumandan boğularak can verdikleri tespit edildi.

CENAZE PROGRAMLARI BELLİ OLDU

Aydın Polisevi'ndeki yangında yaşamını yitiren 34 yaşındaki aşçı Fecri Çelik'in, 2008 yılından bu yanan Aydın Polisevi’nde sözleşmeli aşçı olarak görev yaptığı ve İki çocuk babası olduğu öğrenildi. 37 yaşındaki trafik polisi Halil İbrahim Şeker’in de 15 yıllık polis memuru, evli ve 1 çocuk babası olduğu kaydedildi. 7 yıllık MİT görevlisi olan 30 yaşındaki Aytekin Yapar’ın ise evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Aydın Polisevi’nde meydana gelen yangında hayatını kaybeden aşçı Fecri Çelik ve polis memuru Halil İbrahim Şeker'in Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde bugün saat 12.00’de düzenlenecek törenin ardından Aydın Merkez Beycami’de kılınacak Öğle Namazı’nın ardından Aydın’da toprağa verilecek. MİT görevlisi Aytekin Yapar’ın cenazesi ise Aydın’daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi olan Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gönderilecek.

POLİSEVİ YANGININDA ÖLENLERİN CENZE PROGRAMI BELLİ OLDU
POLİSEVİ YANGININDA ÖLENLERİN CENZE PROGRAMI BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 11:05:05
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 11:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?