20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Polisten uyuşturucu tacirlerine darbe

POLİSTEN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE

Aydın, İzmir ve Diyarbakır illerinde polis tarafından 6 aydır yürütülen planlı operasyonlar kapsamında 40 kişi gözaltına alındı. Son olarak 28 Ekim akşamı Kuşadası’nda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında bugüne kadar 10 kilo 823 gram esrar ve 136 adet de uyuşturucu hap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Kuşadası KOM Grup Amirliği görevlilerince Kuşadası ilsi genelinde “Uyuşturucu Madde Ticareti” suçlarına karışan şüpheli şahıslara yönelik olarak yürütülen çalışmalarda; uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden, nakleden, madde kullanılmasını kolaylaştıran, gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran özellikle esrar ve uyuşturucu hapların Kuşadası'na getirilmesinde küçük yaştaki çocukların da kullanıldığının tespit edilmesi üzerine 30 Nisan 2010 tarihinde başlatılan ve yaklaşık 6 ay devam eden çalışmalar sonucu 13 ayrı şuç olayına müdahale edildi. Bu suçlara karıştıkları iddiasıyla yakalanan ve adli makamlara sevk edilen 31 şüpheliden 26’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Planlı olarak sürdürülen operasyon kapsamında son olarak 28 Ekim 2010 tarihinde Kuşadası, Diyarbakır ve İzmir’in Aliağa ilçesinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Uyuşturucu Madde Ticareti suçuna karışan F.A, N.B, S.G, A.S, B.Z.G, T.G, İ.Y, S.K, E.D, H.B.A, O.Ö isimli şüpheliler Kuşadası’nda yakalanırken; şüphelilerden toplam 371 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olduğu tespit edilen S.Y. isimli şüpheli Söke’de, S.Ö. isimli şüpheli 96 gram esrar maddesi ile birlikte Diyarbakır’da ve E.Ö. ise Aliağa’da yakalandı.

30 Nisan 2010 tarihinde başlatılıp 28 Ekim 2010 tarihinde son verilen operasyonlar kapsamında toplam 10 kilo 823 gram esrar maddesi, 136 adet uyuşturucu hap, 1 adet tabanca, 3 adet mermi, bin 648 adet kenevir bitkisi, 776 gram kenevir tohumu, 800 TL nakit para ele geçirildi.

Son operasyonlarda yakalanan 14 şüpheliden S.Y., B.Z.G. ve H.B.A adlı şüpheliler sevk edildikleri Kuşadası Adliyesi’nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanmalarına karar verilen S.Ö, N.B., O.Ö., S.G., E.D., F.A., A.S., E.Ö., S.K., T.G., İ.Y. isimli 11 şüpheli ise cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

POLİSTEN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE
POLİSTEN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE
POLİSTEN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 16:54:01
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?