20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Provokasyonlara dikkat!

VALİ COŞ’TAN 1 MAYIS ÖNCESİ PROVOKASYON UYARISI

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun’da yaşanan yumruklu saldırının ardından Aydın’ın bazı ilçelerinde istenmeyen olayların yaşandığına işaret ederek, “Böyle provokatif eylemin olmaması içinde herkesin sorumlu davranması lazım” dedi.

Yaklaşan 1 Mayıs öncesi Aydın’da devam eden hazırlıklar hakkında bilgiler veren Vali Hüseyin Avni Coş, 1 Mayıs’ın iyi bir şekilde kutlanmasını arzu ettiğini söyledi. 1 Mayıs kutlanırken günlük hayatı olumsuz etkileyen, trafiği aksatan ve diğer vatandaşların yaşantısını olumsuz yönde etkileyecek olayların yaşanmasının istenmediğine işaret eden Vali Coş, bu konuda özellikle esnaflardan kendilerine ulaşan isteklerin olduğunu açıkladı. Bu istekler doğrultusunda Aydın’da kutlamaların yapılacağı alanlarda düzenlemeler yapıldığını belirten Coş, “Şehrimizin ekonomik hayatı ve gündelik hayatı olumsuz etkilememek ve bu vatandaşlarımızın demokratik kutlama haklarını rahatça yapabilmeleri için birkaç alternatif yer tespit etmiştik. Bu konudaki detaylı teknik çalışmayı İl Emniyet Müdürlüğümüz yürütüyor” diye konuştu.

PROVOKASYONLARA DİKKAT

Kutlamalar sırasında bilinmeyen tanınmayan kişi veya grupların yapabilecekleri provokasyonlara ve tahriklere karşı herkesin dikkatli olmasında yarar olduğunu savunan Vali Coş, şunları söyledi: “Basit bir hadise ve münferit bireysel eylemlerle bile Türkiye gündeminin nasıl karıştığını bilebiliyoruz. Samsun’da bir olay oldu; bunun ardından Didim ve bazı ilçelerimizde bazı rahatsızlıklar ve asayiş sorunları ortaya çıktı. Samsın neresi, Aydın neresi. Ama oradaki bir yumruk vakası buralara bu şekilde uzayabiliyor. O yüzden vatandaşımız huzursuz olabiliyor. Böyle provokatif eylemin olmaması içinde herkesin sorumlu davranması lazım. Art niyetli şahısların kalabalığa sızması ve buralarda amaçlarını gerçekleştirecek eylem yapamamaları için tertip komitelerinin de fevkalade dikkatli olması gerekiyor”

AYDIN’DA YER SORUNU

Aydın’da kutlamaların yapılacağı alanların belirlenmesi için ortak çalışma yapabileceklerini kaydeden Vali Coş, esasları belirlendikten sonra her türlü kutlamasından yana olduklarının altını çizdi. Vatandaşın demokratik haklarını kullanmasından yana olduklarına dikkat çeken Coş, “Asla kısıtlayıcı ve yasaklayıcı değiliz. Birisi kutlama yaparken diğerini de rahatsız etmemek lazım. Şehrimizin bir tane arteri var. Orada da yolu ve trafiği kapattığımız zaman sıkıntı oluşur. Alternatif imkanlarla günlük hayatı olumsuz etkilemeden ve 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen vatandaşlarımıza da engel olmadan bundan sonraki kutlamaların sorunsuz bir şekilde kutlanmasını bizde isteriz. Hükümetimizde 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan ederek, bu konudaki kutlamalara yasal olarak de imkan tanımıştır. 1 Mayıs ile tartışılacak bir konu yok. Töreninin nerede yapılacağı konusunda da oturup konuşuruz. Bizim arzumuz asayiş konusunda bir sıkıntının olmaması. Bu saylandıktan sonra, tertip komitesi de bize yardımcı olduktan sonra sorun olmaz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:28:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?