20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Rahşan Ecevit bizim anamız!

DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU

Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak Aydın’a gelen DSP lideri masum Türker, dün akşam Aydın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Türker, gazetecilerin ‘Demokratik Sol Halk Partisi Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in sizin ve partinizin başarılı olamayacağı yönündeki sözlerine nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna “Ne diyebilirim. O bizim anamız. insan anasına bir şey diyebilir mi. Biz de hiçbir şey demiyoruz. Demeyeceğiz” diye cevap verdi.

Aydın programı kapsamında akşam 20:30’da Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret eden DSP Lideri Masum Türker’e aynı zamanda Aydınlı olan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP İl Başkanı Ali Gilik, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, Belediye Başkan Adayı Dr. Zeynel Abidin Özmen ve partinin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun makamında gerçekleşen ziyarette, belediye meclis üyeleri Uğur Alkanlı, Semih Özmeriç, Sümran Ünal, Altan Güney de hazır bulundu.

Başkan Çerçioğlu’na geç kalmış bir tebrik ziyaretinde bulunduğunu belirten DSP Lideri Masum Türker, “Özlem Çerçioğlu her partinin bünyesinde bulundurmak istediği bir isimdir. Kendisini TBMM’deki güzel çıkışları ve beyanatları nedeniyle takip eder, eğitim toplantılarımızda da örnek gösterirdik. O yüzden kendisi çok takdir ettiğimiz bir milletvekili idi. Milletvekilliğinden istifa ederek, Aydın Belediye Başkanlığını tercih etmesi ile Aydın’a olan bağlılığını ortaya koymuştur. Kendisinin Aydın için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.

Parlamentoda kadın sayısının artması gerektiğini belirten Masum Türker’e, Başkan Çerçioğlu 2004 yılında Anayasa’nın 10’ncu maddesinde bu konuda bir değişiklik yapılmasını, kadın sayısının arttırılması için bir kota konulmasını istediklerini belirterek, “Fakat o tarihte AK Parti iktidarında bulunan kadın milletvekilleri bile kotaya red oyu kullanmışlardı. Ben buna çok üzülmüştüm. Bugün Avrupa ülkelerine baktığımızda bu sorunu kotayla aşmışlar. Parlamentoda ve yerel yönetimlerde yüzde 50 erkek, yüzde 50 kadın sayısının bulunması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Masum Türker’in, Kemal Derviş’ten sonra aldığı Türkiye ekonomisinin düzelmesinden büyük rolü olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kendisini biz ekonominin Masum Abisi olarak biliyor ve takdir ediyoruz. Sayın Türker, krizinden sonra yaptığı hamlelerle Türkiye ekonomisinin düzelme yoluna girmesinde önemli adımlar atmıştır” dedi.

Başkan Çerçioğlu, 31 belediye meclis üyesi arkadaşlarıyla Aydın’a getirmek istedikleri hizmetlerdeki bütün kararları oy birliğiyle aldıklarını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışımızdaki çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Meclis üyesi arkadaşlarımın destekleri ile daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diyerek Aydın Belediyesi’ndeki birlikteliği dile getirdi.

“RAHŞAN ECEVİT BİZİM ANAMIZDIR”

Oldukça samimi geçen ziyarette, gazetecilerin, DSHP ve Başkanı Rahşan Ecevit’in açıklamaları hakkındaki soruya da bir cümle ile cevap veren DSP Lideri Masum Türker “Rahşan Ecevit bizim anamız. İnsan anasına ne söyleyebilir ki” ifadelerine yer verdi.

DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU
DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU
DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU
DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU
DSP LİDERİ TÜRKER’İN ‘RAHŞAN ECEVİT’LE İLGİLİ İLGİNÇ YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 14:56:00
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 15:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?