20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Rektör boylu sigortalandı

REKTÖR BOYLU SİGORTALANDI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ‘Hekimlik Mesleki Sorumluluk Sigortası’ yaptırdı.

Tüm hekimlerin mesleki sorumluluk sigortası yaptırma zorunluluğuna ilişkin yeni çıkan kanunla ilgili gelişmelerden sonra Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı’nın (ADVAK) sigorta şirketi tarafından ADÜ hekimlerinden kar almadan sigorta poliçelerini düzenleyeceğini açıklamasının ardından ADVAK’ı ziyaret ederek Hekimlik Mesleki Sorumluluk Sigortası için ilk başvuran ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu oldu.

Kendisi için hazırlanan sigorta poliçesini imzalayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Kanunda sorumluluk ile ilgili birtakım boşluklar bulunuyor. Örneğin tıpta yanlış uygulama nedeniyle oluşan hekimin mesleki sorumluluğu tam olarak oturmamış bir konsept. Hekimlerin sorumluluklarının nerede başlayıp nerede bittiği konusunun netlik yok ve bu konu ile ilgili uzman mahkemelere ihtiyaç var. Ayrıca sağlık sektöründe denetim unsuru risk taşıyor. Bu tür sorunların çözülerek sistem zamanla mükemmelleşeceğini umuyorum” dedi.

ADVAK Başkanı Doç. Dr. Gökay Bozkurt da, “Hekimlerin mesleki hatalarında oluşacak yaşam riski sadece hasta için söz konusu değildir. Aynı risk hekimler için de bulunuyor. Kanun düzenlenirken sigorta kapsamına mesleki hataları nedeniyle hekime verilebilecek zararların tazminin de konması gerekiyor” diye konuştu.

Bu arada; yeni çıkan kanunla; tüm hekimlerin mesleki hatalarının tazmin edilebilmeleri için, mesleki risklerine göre mesleki sorumluluk sigortası yaptırılması zorunlu kılınıyor. Diğer Sigorta acenteleri her yaptığı sigorta poliçesinden muhtemelen yüzde 15 kar sağlarken, ADVAK sigorta şirketi elde edeceği karın tamamını kişiye geri iade ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 10:53:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 12:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?