31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Rektör Boylu’dan veto açıklama

ADÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ŞÜKRÜ BOYLU’DAN AÇIKLAMA

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Menderes'in 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i düzenledikleri panele katılmaması için veto ettiği iddiası ile ilgili olarak ''Asla veto diye bir şey yok. Buradaki amaç, etkinliğin Sayın Demirel’in gölgesinde kalmamasını sağlamak idi” diye konuştu.

Bazı yayın organlarından ‘Veto’ şeklinde çıkan haberlerin ardından, Aydın’da bugün düzenlenen bir toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, 29 Mart 2010 Pazartesi günü düzenlenecek olan 'Türk Siyasi Tarihinde Adnan Menderes' isimli panelin açılışında konuşacak olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski bakanlardan İsmet Sezgin’in katılmayacak oluşunun yanlış yorumlanmamasını istedi.

Panele konuşmacı olarak Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes ve torunu Adnan Menderes'in katılacağını, panelin davetiyelerinin dağıtılmasının ardından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin panel katılmak istediklerini bildirdiğini kaydeden Rektör Boylu, “Bunun üzerine her ikisine açılış konuşmaları içinde onur konuşmacıları olarak yer vermeyi planladık ve programı da bu şekilde hazırlayıp duyuru yaptık. Üniversite olarak adını taşıdığımız Adnan Menderes’in daha iyi anılmasını sağlamaktı. Daha sonra panelin hedefine ulaşması sağlamak amacıyla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin mazeret bildirdiler. Başka bir törene gelmenin uygun olacağını düşündüler. Asla veto diye bir şey yok. Sayın Demirel mezuniyet törenimize gelecekler. Hepsi bu ülkeni değeri” diye konuştu.

Boylu, Demirel ve Sezgin'in toplantıya katılmaları ile toplantının siyasi bir anlam taşıyabileceği endişesi taşıdıklarını vurgulayarak, ''Hepsi de çok değerli devlet büyüklerimiz. Türkiye'yi Türkiye yapan insanlar. Onların her türlü tutumlarına saygılı olmaya ve iyi bir ev sahibi olmaya çaba gösteriyoruz. Adını aldığımız insanın da hak ettiği biçimde anılması dışında hiç bir kaygımız yok” ifadelerine yer verdi.

ADÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ŞÜKRÜ BOYLU’DAN AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 14:19:05
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 17:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?