20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ruhsatlı ilk cemevi

Türkiye'de ilk kez cem evine ibadethane tarifesinden ücretsiz su verme kararı alan Kuşadası Belediyesi, bir ilke daha imza atarak cem evine yapı ruhsatı verdi.

Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi'nde yapımına üç yıl önce başlanan cem evi, yapı ruhsatını aldı. Türkiye'nin ruhsatlı ilk cem evi olma özelliği nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, eşiyle birlikte cem evini ziyaret etti. Akdoğan, bu konuda bir ilk adımı atarak cem evinin ruhsat işlemlerini tamamladıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın imzaladığı ruhsatta, yapının niteliğinin tanımlandığı bölüme, 'kültür merkezi (cem evi)' ibaresi konuldu.  Kuşadası Belediye Başkanı Akdoğan, ruhsat belgelerini Cemevi Yaptırma Vakfı Başkanı Aslan Şahan'a verdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube Başkanı Arslan Şahan da DP Belediye Başkan adayı da olan Akdoğan'a plaket sundu, "Bu, başkanımızın Alevi toplumuna ikinci büyük jestidir" diyen Şahan, "Ülkemizde cem evlerine hep 'kültür merkezi' ruhsatı veriliyor. Yapı ruhsatıyla bu durumu değiştirdik. Cem evimiz, gerçek amacına uygun şekilde, ibadethane olarak hizmete girecek. Türkiye'de ilk kez bir yapı ruhsatına 'cem evi' ibaresi konmuş oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:19:23
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 21:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?