20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Rus Yulia İslamiyet’i seçti

RUS YULİA İSLAMİYET’İ SEÇTİ

Antalya’da yaşayan Rusya uyruklu Yulia Alekhine, bir arkadaşını ziyaret için geldiği Aydın’da düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Kocasıyla birlikte Antalya’da yaşayan Rusya uyruklu Yulia Alekhine, bir arkadaşını ziyaret için geldiği Aydın’da İl Müftülüğü’ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini dilekçesi ile belirtti. Alekhine’nin talebi üzerine Aydın Müftülüğü’nde ihtida merasimi düzenlendi.

Törende İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Hıristiyan dinine mensup olan Alekhine’ye İslam dinin özellikleri konusunda bilgi vererek, “İslam dinini kolaylık dini olduğunu ve son Hak din olduğunu, Müslüman olmanın dünya ve ahirette mutluluk ve gönül huzuru kazandığını” ifade ederek şahitler huzurunda Alekhine ile birlikte kelime-i şahadeti söyleyerek, bunun ne anlama geldiğini ifade etti.

Alekhine Müslüman olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek yaptığı araştırmalarda İslam dinini evrensel bir din olması ve buna mümasil güzelliklerinden dolayı bu dini seçtiğini ifade ederek bu konuda kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti.

İhtida törenini sonunda Müftü Bayrak, Alekhine’ye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından bir Rusca Kur’an-ı Kerim meali hediye etti.

RUS YULİA İSLAMİYET’İ SEÇTİ
RUS YULİA İSLAMİYET’İ SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 12:16:03
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 16:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?