31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Sağlıklı kent olma yolunda ilk adım

KUŞADASI, SAĞLIKLI KENT OLACAK

Geçen ay Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği, Sağlıklı Kentler Birliği Aydın Koordinatörü Doç. Dr. Emine Didem Evci’nin katılımıyla gerçekleştirilen panel ile “Sağlıklı Kent” olma yolunda ilk adımını atan Kuşadası, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olma kararı aldı.

Kuşadası Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısında gündeme gelen üyelik ile ilgili oylama oybirliği ile kabul edildi. Projenin Kuşadası’na ve Kuşadası belediyesine yeni açılımlar, ortaklıklar ve işbirlikleri kazandırması bekleniyor.

Gündem maddesinin görüşülmesine konuyu gündeme getiren Belediye Meclisi üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç’ın açıklaması ile başlandı. Konuşmasına Sağlıklı Şehirler Belfast Deklarasyonu hakkında özet bilgi vererek başlayan Murat Saraç, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin tüm vatandaşların eşit yaşam koşullarına sahip olduğu temiz çevre, düzenli altyapısıyla, ulaşımıyla yaşamaktan mutluluk duyacağı, yaşabilir, sağlıklı kentler yaratmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyelik kriterlerini sıralayan Saraç, ilk olarak Sağlıklı Kentler Birliği tüzüğünün ve Belfast deklarasyonunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Biri belediye başkanı olmak üzere iki asil iki yedek üyenin birlik meclisinde görevlendirilmesi gerektiğini anlatan Murat Saraç, sağlıklı kentler proje koordinatörlerinin atanması ve proje ortaklığı oluşturulması, şehir sağlık profilinin ve yıllık faaliyet programının hazırlanarak yıllık raporlama yapılması ve birlik toplantılarına düzenli katılımın sağlanarak üye kentlerle deneyimlerin paylaşılmasına ilişkin üyelik kriterlerinin yerine getirilmesinin istendiğini ifade etti.

Belediye Meclisi Üyesi Murat Saraç’ın bilgi vermesinin ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, Sağlıklı Kentler Birliğine üye olarak Türkiye’ye ve dünyaya Kuşadası’nın hedefleriyle ilgili mesaj vermek istediklerini söyledi. Kuşadası’nın yıllardır çarpık yapılaşmış bir kent olarak bilindiğinin altını çizen Altungün, “Kuşadamız maalesef uzun süredir böyle anılıyor, gazetelerde böyle yazılyor. Kuşadası sağlıklı bir kent olmak zorunda. Kuşadası çevreye duyarlı bir kent olmak zorunda. Kuşadası imar problemlerini çözmüş, çarpık yapılaşmanın önünü kesmiş bir kent olmak zorunda. Kimin hangi gerekçeyle olursa olsun aykırı uygulamalarına hayır denilecek bir sürece giriyoruz. Bu süreçte Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üyeliği gündeme getiriyoruz. Burada biz sadece Kuşadası halkına değil, Türkiye’ye mesaj veriyoruz; Kuşadası’nın yeni rotası bellidir. Bu rota; sağlıklı bir kent, huzurlu bir kent, yaşanabilir bir kent, modern bir turizm kenti rotasıdır” dedi.

KUŞADASI, SAĞLIKLI KENT OLACAK
KUŞADASI, SAĞLIKLI KENT OLACAK
KUŞADASI, SAĞLIKLI KENT OLACAK
KUŞADASI, SAĞLIKLI KENT OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 21:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?